Олександр Мосін: мешканці селища Нового у Кропивницькому мають бути цілодобово забезпечені водопостачанням

Вівторок, 14 червня 2022 14:21

Водозабезпечення  мешканців селища Нового у Кропивницькому вже місяць здійснюється за графіком. Для організації стабільного водопостачання і водовідведення у цьому мікрорайоні обласного центру  варто розглянути можливість передачі водного господарства на баланс ОКВП «Дніпро – Кіровоград».

Доручення керівникам галузі ЖКГ міської ради оперативно опрацювати це питання з адміністрацією Кропивницького ВКГ надав заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 14 червня.

- Мешканці селища Нового мають бути повноцінно забезпечені водою, - відзначив Олександр Мосін. – І збільшення навантаження на свердловини влітку, необхідно було враховувати ще взимку і відповідним чином реагувати.

За інформацією Олександра Чельника - директора КП «Теплоенергетик», яке сьогодні постачає воду у селищі Новому, причиною такої ситуації став вихід з ладу однієї із двох свердловин водозабору.

- Сьогодні ми піднімаємо за добу  близько 1200 м3 води, - пояснив Олександ Чельник. – У той же час, мешканці споживають близько однієї тисячі кубометрів, 150-160 м3 йде на промивку фільтрів, потребують водопостачання і місцеві підприємства, розташовані на території селища. Таким чином виникає від’ємне сальдо між обсягами водопостачання і водоспоживання. Ми вимушені подавати воду мешканцям мікрорайону за графіком: із 05.30 до 09.30 зранку і від 18.00 по 22.00 увечері, щоб в решту часу  встигати наповнювати резервуари.

У той же час, договір з підрядною організацією на ремонт водозабору вже підписаний і підприємство має найближчим часом його розпочати із заміною трубопроводу  на сучасний пластиковий, встановленням потужного насосного обладнання та системи його захисту, повідомив Олександр Чельник.

Олександр Мосін звернув увагу адміністрації Кропивницького ВКГ  на  збільшення кількості поривів на мережах водопостачання і водовідведення, особливо в центральній частині Кропивницького та доручив заступнику міського голови Олександру Вергуну особисто взяти на контроль виконання аварійних робіт та відновлення асфальтового покриття після ліквідації поривів.

Усі новини