Олександр Мосін: для ефективної протидії епідемії важливою є дієва співпраця усіх ланок медичної допомоги

Вівторок, 7 квітня 2020 17:14

Станом на 07 квітня у Кропивницькому зареєстровано 41 випадок захворювання на корона вірусну інфекцію. Про це повідомив радник міського голови з санітарно-епідеміологічних питань Іван Касьяненко під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації сьогодні, 07 квітня.

За його словами, серед хворих - 22 медичних працівники зі шпиталю ветеранів війни та обласної лікарні. На лікуванні у Центральній міській лікарні перебувають 20 хворих, троє з яких – у реанімації. У інших спостерігається середня форма важкості перебігу захворювання. Ще 14 пацієнтів перебувають у боксах інфекційного відділення в очікуванні на результати тестів щодо наявності в організмі вірусу COVID-19.

- У такій ситуації важливим є безумовне і неухильне дотримання алгоритму дій із обстеження, виявлення, супроводження та лікування всіх інфікованих небезпечним вірусом, - наголосив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник міського голови Олександр Мосін. – Надзвичайне значення має також злагодженість дій усіх ланок закладів охорони здоров’я міста, оперативне обстеження максимального кола контактних осіб хворих, контроль за дотриманням умов самоізоляції і обсервації.

Медичні працівники Кропивницького чесно і самовіддано виконують свій професійний і громадський обов’язок, відзначила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук.

- Персонал Центральної міської лікарні, медики на контрольно-пропускних пунктах, мобільні бригади закладів Централізованої первинної медичної допомоги, які обстежують коло контактних осіб хворих та тих, хто повернувся з-за кордону працюють у посиленому режимі, - підкреслила Оксана Макарук. – Наше завдання сьогодні – забезпечити безпеку їхньої праці і виплату передбачених чинним законодавством України доплат за роботу в надзвичайних умовах. Такі доплати мають бути профінансовані з державного бюджету, але ми готуємо всі розрахунки і проєкти рішень для готовності передбачити необхідні кошти у міському бюджеті. Мова йде про приблизно 4,5 мільйона гривень на місяць.

Усі новини