Олег Колюка: Великдень в умовах воєнного стану відзначатиметься у Кропивницькому з дотриманням заходів безпеки

Вівторок, 11 квітня 2023 16:02

Великдень і цьогоріч українці відзначатимуть в умовах воєнного стану, тож  підготовка до свята у Кропивницькому має відбуватися з безумовним врахуванням цього фактору.  На цьому наголосив секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка під час апаратної наради сьогодні, 11 квітня.

- Загроза підступних ракетних ударів російських агресорів по цивільним об’єктам в містах України зберігається, про це варто постійно пам’ятати, - відзначив Олег Колюка . – Керівникам релігійних громад ми рекомендуємо враховувати ці обставини та проводити служби із дотриманням усіх заходів безпеки, розмістити у культових спорудах оголошення про найближчі до них укриття, дотримуватися заходів правого режиму воєнного стану, поведінки під час повітряної тривоги, уникати великого скупчення людей. Цих правил варто дотримуватися і кропивничанам.

У свою чергу, керівники виконавчих органів отримали доручення забезпечити умови перебування вірян в культових спорудах: благоустрій територій біля храмів, безперебійну роботу громадського транспорту, функціонування зовнішнього освітлення.

- Прошу забезпечити їх виконання, - звернувся до керівників Олег Колюка. -  Вже є зворотній зв’язок. Зокрема, релігійна громада Православної церкви України прислала фотозвіт з подякою «Універсалу 2005», Церква Божа України за вивезення сміття по провулку Водяному.

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, планується скорочення комендантської години у Великодню ніч: вона діятиме із 24.00 до 04.00.

- Відповідно до зміни режиму комендантської години у Кропивницькому працюватиме і громадський транспорт, - повідомив Олександр Мосін. – Графіки руху автобусів і тролейбусів будуть відкореговані з урахуванням збільшення пасажиропотоку.

Особлива увага буде приділена інтервалам руху громадського транспорту  у вечірні години 15 квітня для забезпечення потреб громадян. Ранком  16 квітня пасажирським транспортом можна буде скористатися із 05.00.

Освітлення вулиць у Великодню ніч не вимикатиметься до 06.00 ранку, щоб містяни мали можливість зручно дістатися до храмів та повернутися додому.

15 та 16 квітня посиляться на території обласного центру і заходи безпеки. Екіпажі патрульної поліції, Національної поліції будуть наближені до місць проведення богослужінь та місць зібрання вірян.

- Враховуючи досвід проведення служб у  Вербну неділю, коли значно збільшилася кількість містян, які прийшли до храмів Православної Церкви України,  зокрема у центральній частині Кропивницького до церкви Святого Володимира, ми звернулися до Національної поліції з проханням перекрити рух транспорту 16 квітня  по вулиці Арсенія Тарковського на відрізку між вулицями Преображенською і Покровською вже від 06.00, - зазначив Олег Колюка.

Водночас варто розуміти, що усі віряни під час заходів, що проводяться з обмеженнями завжди можуть долучитися онлайн.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13