«Об’єднані мрією. Натхненні перемогою»: у Кропивницькому відбулася серпнева зустріч освітян

П'ятниця, 30 серпня 2024 10:35

Традиційна серпнева зустріч педагогічних працівників Кропивницького цьогоріч відбулася під гаслом “Об’єднані мрією. Натхненні перемогою” і проходила у символічному місці — парку “Перемога”. Саме ця спільна мрія про перемогу у багатьох сенсах зібрала тут керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсних центрів міста, учнів-двохсотбальників і вчителів, які підготували і націлили їх на такий високий результат, учнів-переможців IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України загальної середньої освіти міста Кропивницького та їхніх педагогів. Організатором креативного заходу стало управління освіти Кропивницької міської ради.

На початку зустрічі учасники освітянської конференції хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих захисників і захисниць, які віддали своє життя за незалежність країни і за те, щоб сьогодні наші діти могли навчатися, а вчителі навчати. Подякували усім воїнам, які боронять нині Україну від ворога.

Цьогоріч серпнева конференція складалася з двох частин: урочистої та освітнього івенту «Захоплюй! Гуртуй! Досягай!» для керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсних центрів міста Кропивницького.

Усіх учасників серпневої зустрічі привітала начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

- Цьогоріч усі зусилля влади і ваші також спрямовані на те, щоб наші діти навчалися очно, це основне завдання у цьому навчальному році. Все залежить від безпекової ситуації, влада розуміє, що від вкладень у безпеку, залежить організація освітнього процесу. На 2023-2024 роки передбачено більше 160 мільйонів на капітальний і поточний ремонт укриттів у закладах освіти. За ці роки більше 40 мільйонів гривень з державного і міського бюджетів спрямовано на переоснащення матеріальної бази. Ми пишаємося нашими освітянами, педагогічними і технічними працівниками, їхніми досягненнями, бо це наш освітянський чин, від якого залежить майбутнє наших дітей. Низький уклін вам за вашу роботу, турботу. Разом до перемоги! - зазначила Лариса Костенко.

Начальниця управління освіти вручила сертифікати на стипендію учням-переможцям IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України загальної середньої освіти міста Кропивницького та сертифікати на премію їхнім педагогам. Також відзначила преміями педагогів закладів загальної середньої освіти Кропивницького, які підготували учнів, що склали НМТ-2024 на 200 балів. Сертифікати на обладнання для лінгафонних кабінетів отримали керівники гімназії Інтелект, ліцеїв «Природничих наук», «Новенський», «Лінгвістичний», «Науковий», Ліцею нових технологій навчання, імені Тараса Шевченка; «Арт Плюс», «Муніципальний колегіум».

Після урочистої частини учасники конференції долучилися до освітнього івенту «Захоплюй! Гуртуй! Досягай!», де вони отримали натхнення на успішну організацію нового навчального року, відвідавши п’ять просторів: «Дошкільний», «Шкільний», «Позашкільний», «Інклюзивний», «Спортивний». А на завершення відвідали простір «Здорове харчування-здорова нація».

До учасників освітянської конференції долучилися заступники міського голови Олександр Мосін і Сергій Колодяжний, які взяли участь в освітньому івенті і поспілкувалися з педагогами.

В цілому всі керівники отримали на серпневій конференції заряд позитиву і бадьорості, які вже за кілька днів передадуть своїм учням у навчальних і виховних закладах.

Усі новини