Новообрана Громадська рада у Кропивницькому розпочала свою роботу

Вівторок, 4 серпня 2020 17:24

Сьогодні, 04 серпня, відбулося перше засідання новообраного правління Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького, у якому взяв участь секретар міської ради Андрій Табалов.

Під час засідання члени правління детально обговорили організаційні питання діяльності робочих органів Громадської ради. Голови постійних комісій найближчим часом мають організувати засідання профільних комісій, на яких будуть обговорюватися напрями роботи, актуальні проблеми, які хвилюють громаду та пропозиції до піврічного перспективного плану роботи Громадської ради.

Під час діалогу членів правління та секретаря міської ради особлива увага була приділена шляхам вирішення проблемних питань, які потрібно вирішувати у взаємодії влади та громадськості. Це - взяття на баланс дитячих та спортивних майданчиків комунальними підприємствами міста, озеленення Кропивницького, очищення русла річки Інгул, функціонування житлово-комунальної сфери,  наповнення бюджету міста тощо.

Під час обговорення Андрій Табалов зауважив, що для ефективного вирішення нагальних проблем до роботи Громадської ради слід активніше залучати працівників виконавчих органів, які відповідають за той чи інший напрям діяльності міської ради. І запропонував вже на наступне засідання правління запросити керівників відповідних відділів та управлінь.

- Міська влада завжди підтримує громадські ініціативи, дослухається до рішень Громадської ради, як дорадчого органу, - зазначив Андрій Табалов. - І я, і міський голова виступаємо за конструктивний діалог, бо Громадська рада представляє інтереси різних груп громадян, охоплює більшість міських громадських організацій. Тому ми повинні з вами співпрацювати з усіх важливих для міста питань.

Насамкінець голова Громадської ради Леонід Лузан звернувся до голів комісій, з проханням підготувати питання до керівників виконавчих органів, щоб на наступному засіданні розглянути їх та знайти спільні шляхи вирішення проблем, які викликають занепокоєння громадськості.

Усі новини