Новий травматологічний: у Кропивницькому готові надавати екстрену допомогу на найвищому рівні

Четвер, 17 вересня 2020 18:38

Заклади охорони здоров’я Кропивницького планомірно оновлюються, заповнюються сучасною медичною технікою і обладнанням, виходять на новий, європейський рівень надання медичних послуг. Це свідчить про значну увагу галузі з боку міської влади і пріоритетність у прийнятті рішень міською радою на користь розвитку медицини обласного центру.

Сьогодні, 17 вересня, у Кропивницькій міській лікарні швидкої медичної допомоги за участі керівництва міста та лікарської спільноти після капітального ремонту відкрили реконструйований травматологічний пункт. Він надає невідкладну допомогу з 1982 року, але від того часу капітального ремонту приміщення тут ще не проводилося. Важливо, що окрім капітального ремонту травматологічне відділення  отримало на озброєння і новітній рентгенапарат - надзвичайно важливий елемент оперативного і якісного діагностування.

- Наш травмпункт працює цілодобово без вихідних. За добу лікар-травматолог приймає від 30 до 50 хворих. Були випадки, коли тут скупчувалися великі черги в коридорах, бо на обстеження йшло багато часу. З придбанням цього рентгенапарату ми ніби перейшли із кам'яного віку у вік цифрових технологій, бо попереднє обладнання було ще 93 року випуску. Зараз на новому апараті можна робити максимально якісні обстеження, - відзначив  заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Валерій Заремба.

У травматологічному пункті разючі зміни:  повністю замінені вікна, вентиляційна система, виконано оздоблювальні роботи. Відділення стало доступнішим - за усіма стандартами тут облаштували пандус. Рентгенкабінет облаштований спеціальними броньованими дверима із дотриманням усіх вимог безпеки. Загальна вартість проведених робіт складає 2,4 млн грн. На даний час освоєно кошти з міського бюджету у сумі 1,5 млн грн. Крім того, придбано рентгенологічний апарат за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток на суму 6,5 млн грн.

- Ми впевнено рухаємося у напрямку високих соціальних стандартів надання медичних послуг, однак повинні ще подолати певний непростий відрізок цього шляху. Але я переконаний, кожна людина повинна отримувати медичну допомогу, відповідно до усіх світових протоколів, на одному рівні із медичними закладами Києва, Відня  чи Мюнхена. І щоб кропивничани не мріяли їхати за кордон для лікування, маємо тут, у Кропивницькому створити всі належні умови ефективної роботи наших закладів, - відзначив міський голова андрій Райкович. - Коронавірус COVID-19 - це справжній виклик сьогодення всьому людству, тому галузь медицини у нас в пріоритеті. Рентгенкабінет і діагностичний центр, які ми відкрили, вкрай потрібні саме сьогодні. На превеликий жаль, медзаклади наповнюються хворими і людей треба якісно і вчасно лікувати. Ось для цього ми і робимо модернізацію, реформування медичної галузі і міська рада не перебуває осторонь цих процесів, бо не може держава самостійно на 100% вирішити всі питання.

За останніх 5 років ЛШМД отримала потужну підтримку від міської влади, відзначив головний лікар закладу Руслан Іванов. Варто відзначити, що за часів нинішньої каденції міської ради для міської лікарні швидкої медичної допомоги було закуплено сучасний УЗД-апарат та хірургічне обладнання європейського рівня, виконано капітальні ремонти даху урологічного та гінекологічного відділення, а також відкрито інсультний центр, якого так потребувало місто.

- У медичній галузі Кропивницького за останні роки було зроблено чимало, і кожна копійка витрачена з розумом, на благо кропивничан, нас з вами, бо ми тут живемо, тут лікуємось. Проте, щоб наша медицина досягла дійсно європейського рівня, зробити ще треба набагато більше, - зазначив під час відкриття відділення секретар міської ради Андрій Табалов. - Якщо міська влада працюватиме і надалі у тому ж ритмі, через кілька років ми не впізнаємо наше місто. А ми готові працювати! Дякую нашим лікарям за роботу, дякуємо, що лишаєтесь в місті, в країні і розвиваєте нашу медицину.

Усі новини