Не порушуючи традицій: у Кропивницькому відкрилася виставка юних художників до дня народження Тараса Шевченка

П'ятниця, 8 березня 2024 15:11

Сьогодні, 08 березня, напередодні дня народження видатного Кобзаря — Тараса Григоровича Шевченка, у кропивницькому туристично-інформаційному центрі відкрилася виставка робіт учнів художньої школи імені О.О.Осмьоркіна.

За багато років в Україні вже стало доброю традицією проводити такі виставки та конкурси робіт юних художників, винятком не став  і ювілейний -  210 рік від народження Кобзаря.

Серед 15 представлених робіт, більшість яких зроблена у 2023-2024 навчальному році, можна побачити як портрети Тараса Григоровича, так і сюжети з його творів.

Директорка художньої школи Ганна Тимофієнко не приховує свого захвату від експозиції.

- Які ці роботи сонячні, яскраві і теплі. Кожна з них свідчать, що слово Тарасове живе, і не тільки в попередніх поколіннях а й в сучасних дітях, вихованих на компʼютерних технологіях. Всі роботи різні, є як в графічному, так і в живописному стилі, бо ж і виконували їх діти різного віку, зокрема учні  2, 3 та 4 класів.

Подякувала вона і своїм колегам — викладачам школи, які надихнули дітей на таку творчу працю.

Туристично-інформаційний центр  разом із організаторами виставки запрошують кропивничан перегорнуть сторінки ,,Кобзаря’’ і побачати героїв, котрі зійшли з поетичних рядків великого поета на художні полотна.

Працює ТІЦ по буднях за адресою: вулиця Гоголя, 91, місто Кропивницький.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28