Назустріч знанням: у Кропивницькому першокласникам вручили сертифікати на придбання шкільного приладдя

Середа, 28 серпня 2024 16:11

Сьогодні, 28 серпня, молодіжний центр «КОМА» гостинно зустрічав першокласників  Кропивницького – школярів та школярок із багатодітних сімей та внутрішньо-переміщених родин. До них приєдналися батьки, вчителі, а також представники міської влади. Першокласники отримали перші у своєму житті шкільні подарунки -  сертифікати на придбання канцелярських товарів, тож акція «Назустріч знанням» їм була дуже до вподоби.

Урочиста подія розпочалася музикою із першим дзвоником, яка нагадала всім учасникам про невідворотність початку нового навчального року. До слова, цьогоріч навчальний рік для усіх школярів розпочнеться 02 вересня.

Цього дня спеціалісти управління молоді та спорту міської ради для дітей підготували цікаві конкурси та ігри. Вони розгадували загадки, збирали шкільний рюкзак із допомогою такою ж першоклашки Марічки, а ще  діти вчилися розрізняти, коли в школі урок, а коли перерва, і таким чином заробляли цифри для відкриття чарівної скриньки. Усі завдання були спрямовані на розвиток кмітливості, уваги та швидкості реакції у майбутніх школярів.

Під кінець заходу до слова запросили заступника міського голови  Олександра  Мосіна та секретаря міської ради Олега Колюку. Вони привітали дітей та батьків, подякували вчителям і батькам за виховання майбутнього покоління.

- Майже 25 тисяч дітей - це загалом наша шкільна родина міста. А до першого класу підуть 1700 дітей разом з вами.  І вже через декілька днів ви зануритеся у цей цікавий світ нових знань. Адже педагоги, як старше покоління, прагне передати свої знання, любов і повагу до рідної культури та історії поколінню молодшому, тобто вам. Дякуємо нашим захисникам за можливість жити, навчатись і працювати і рідному місті!,- наголосив Олександр Мосін.

Подякував військовослужбовцям і Олег Колюка, а дітям він побажав цікавої подорожі до країни Знань:

- Вже третій рік поспіль в  умовах війни ми  розпочинаємо новий навчальний рік. Але саме це прагнення до знань і всі докладені зусилля для організації стабільного освітнього процесу доводять також нашу силу і волю до перемоги.  Ми дорослі — ваші батьки, вчителі і влада -  маємо все зробити, щоб ви навчалися в безпечних і комфортних умовах. Цікавої вам подорожі до країни знань, нових друзів, нових відкриттів, - сказав він.

Яскравим фіналом стало  відкриття чарівної скриньки, у якій виявилися подарункові сертифікати на придбання шкільного приладдя. Це подарунки, які допоможуть дітям із задоволенням, впевненістю  та цікавістю розпочати новий навчальний рік.

Свято залишило яскраві враження у дітей та дорослих, а головне — підготувало першокласників до нового етапу їхнього життя.

Усі новини