Наша сила в єдності!: у Кропивницькому стартував сезон Літературних салонів -2020

Четвер, 23 січня 2020 10:20

Традиційний Літературний салон у Кропивницькому, присвячений Дню Соборності України,  відбувся у гімназії імені Тараса Шевченка. Цьогоріч учасниками творчої зустрічі стали учні шкіл обласного центру, керівники  закладів освіти, вчителі, шанувальники українського слова.         

Піднесений настрій у глядачів під час відкриття Літсалону створили учні музичної школи № 1 ім. Генріха Нейгауза. Естафету у них підхопили ліцеїсти «Соколу» з композицією «Наша сила в єдності». У творчий світ Володимира Винниченка заглибилися учні школи «Вікторія-П» з композицією за мотивами новели «Момент», школярі  гімназії імені Тараса Шевченка з інсценізацією  «Чорна Пантера і Білий Ведмідь» та вихованці Кущівської гімназії з оригінальним прочитанням п’єси «Гріх».

З палким словом звернувся до юних учасників Літературного салону відомий кропивницький історик і краєзнавець Юрій Митрофаненко.

На ідеї Соборності, як єдиної можливої форми буття українства наголосили у своєму виступі «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг» учні  НВО № 16. Про вагу єдності, її значущості в житті народу розказали учениці НВО №1 поезією Ігоря Козака «До Дня Соборності». А школярка ЗОШ №4 Поліна Григорьєва присвятила рядки поезії Світлани Коцюби «Маленькі пухлі рученята»  трагедії вже нашого часу.  А завершили літературне свято учні  Наукового ліцею з композицією «Пам’ятник у вічність».

- Сьогодні ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти великої мети – побудови економічно і  духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. – наголосила після завершення Літературного салону начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. – Плекаймо все, що працює на ідею загальноукраїнської єдності, повсякчас пам’ятаючи про незлічені жертви. Принесені на вівтар нашої незалежності і державності. 

Усі новини