На території Кропивницького виявлено 38 об’єктів незавершеного будівництва

Понеділок, 2 березня 2020 18:15

На виконання міського голови Кропивницького Андрія Райковича у міській раді було створено робочу групу з вивчення питання щодо виявлення неогороджених недобудов, до яких є вільний доступ, та встановлення їхніх власників.

Про результати діяльності робочої групи доповіла начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю       міської ради  Олена Філоненко  під час апаратної наради сьогодні. 02 березня.

- Практично всі недобудови у Кропивницькому почали будуватися ще в 90-х роках, системної роботи щодо консервації недобудов, як того вимагало чинне будівельне законодавство, не проводилося. – відзначила Олена Філоненко. - Управління ДАБК  разом з представниками інших виконавчих органів міської ради здійснили виїзди на 38 об’єктів незавершеного будівництва, провели огляд щодо забезпечення консервації об’єктів відповідно до вимог Положення, наявності чи відсутності огорож та решіток на перших поверхах недобудованих об’єктів.

За результатами проведеного огляду створено загальний перелік недобудов по місту встановлено їх адресу та власників. На трьох об’єктах є дозвіл на виконання будівельних робіт та ведеться будівництво, п’ять об’єктів - законсервовані або частково законсервованими,  18 об’єктів огороджені, на 14 об’єктах взагалі відсутня огорожа та 10 об’єктів вільні від забудови і захаращені  будівельним сміттям.

- Серед об’єктів найбільш небезпечними можна визначити наступні: багатоквартирний житловий будинок по вулиці Степняка-Кравчинського, 31 (власник УМВС України в Кіровоградській області) та багатоквартирний житловий будинок по вул. Юрія Коваленка, 29, корп. 2 (власники ЖБК «Політ» та ЖБК «Надія»), - звернула увагу начальник ДАБК. -  На цих об’єктах незавершеного будівництва відсутня огорожа, охорона, вони не законсервовані і це становить серйозну небезпеку для громадян.

Представники ГУНП в Кіровоградській області пояснили під час засідання робочої групи, що на консервацію багатоквартирного житлового будинку по вул. Степняка Кравчинського, 31, потрібно понад 50 мільйонів гривень, тож у зв’язку з відсутністю достатнього фінансування, на даний час провести повну консервацію будинку не є можливим. Одночасно, представники ГУНП наголосили, що об’єкт перебуває на постійному контролі працівників патрульної поліції та запевнили, що огородять територію навколо будинку дротом, та перекриють вільний доступ до будівлі шляхом закладки віконних отворів на першому поверсі об’єкту.

На чергове засідання робочої групи, яке відбудеться 12 березня, буде запрошено власників наступних недобудованих об’єктів:

  • багатоквартирний житловий будинок по вул. Васнецова 8;
  • багатоквартирний житловий будинок по просп. Університетському (біля буд.25);
  • житловий будинок по вул. Волкова 24 б;
  • багатоквартирний житловий будинок по  вул. Можайського (між будинками № 19 та № 35);
  • багатоквартирний житловий будинок по вул. Рівненська 7.

Також повторно буде запрошено представників ЖБК «Політ» і ЖБК «Надія», які не з’явилися на минуле засідання.

Надалі до розмови робоча група першочергово буде запрошувати власників недобудов, на яких відсутня огорожа та консервація.

- Ситуацію, що склалася на території Кропивницького із недобудованими об’єктами, необхідно оперативно виправляти, - наголосив міський голова Андрій Райкович. - І робоча група тут повинна вжити всі необхідні заходи для того, щоб власники недобудов привели їх у безпечний стан відповідно до чинного будівельного законодавства. Нехай вишукують необхідні кошти. інші ресурси, але безпека людей – передусім: будівельні майданчики мають бути у безпечному стані.

Фото: https://suspilne.media/

Усі новини