На щиті повернулися з бою: у Кропивницькому провели у засвіти Воїнів-захисників

Вівторок, 27 лютого 2024 18:10

Незламність, доблесть, вірність присязі — все це про українських Воїнів. А ще самопожертва заради права жити на своїй землі, заради збереження життя тих, кого любиш.

Сьогодні, 27 лютого, у Кропивницькій громаді знову скорботний день. На Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни провели у засвіти тих, хто на щиті повернувся з бою.

Український народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії, платить за незалежність кров’ю кращих своїх синів і доньок.  Ціною власного життя вони виборюють цілісність і незалежність України.

Володимир Лємзяков народився 06 листопада 1984 року в селищі Троїцьке Луганської області. Навчався в Троїцькій районній гімназії. Закінчив Луганський будівельний технікум транспортного будівництва, здобувши кваліфікацію «соціальний працівник». Пройшов військову строкову службу.

Із лютого 2007 року за контрактом проходив військову службу в лавах Збройних Сил України. Від  2014 року брав безпосередню участь в антитерористичній операції та Операції Об’єднаних Сил на території Луганської області.

Із грудня 2023 року служив на посаді інспектора прикордонної служби 1-ої категорії – оператора БпПС відділення інспекторів прикордонної служби у прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Штаб-сержант Володимир Лємзяков загинув  17 січня 2024 року поблизу населеного пункту Курдюмівка  Бахмутського району Донецької області під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

Володимир Лємзяков назавжди залишатиметься у спогадах рідних і друзів доброю та світлою людиною, надійним побратимом, щирим другом. Він був міцним плечем для родини, люблячим чоловіком, батьком, братом та онуком. Залишились дружина, донька, брати та бабуся.

Дмитро Свистунов народився 04 березня 1984 у Магадані. У тому ж році родина переїхала до Кропивницького. Навчався Дмитро у загальноосвітній школі №18 (нині – ліцей «Науковий»). Вищу освіту здобув в Кіровоградському інституті комерції. Працював у Державній податковій інспекції міста Кропивницького, ТОВ «Епіцентр К», будівельній компанії.

У січні 2023 року Дмитро Свистунов приєднався до лав Збройних Сил України. Проходив навчання в Британії, в Національній академії Сухопутних військ та здобув професійну кваліфікацію – офіцер тактичного рівня.

Із березня 2023 року Дмитро Свистунов служив на посаді командира бойової машини, командира відділення бригади морської піхоти.

У січні 2024 року призначений командиром механізованого взводу. Брав участь в бойових діях на Донецькому та Харківському напрямках.

Молодший лейтенант Дмитро Свистунов загинув 14 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання із відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, поблизу населеного пункту Орлянка Куп`янського району Харківської області.

Всі знали Дмитра Свистунова як віддану, цілеспрямовану, чесну, надійну та доброзичливу людину, вірного друга та побратима.

Без турботливого сина, люблячого батька залишились мама, батько та донька.

Володимир Жмак народився 02 вересня  1982 року в селищі Ногайське Генічеського району Херсонської області. Навчався у Привільненській загальноосвітній школі Херсонської області. У 2001 році закінчив Мелітопольську агротехнічну академію за спеціальністю - інженер-механік. Займався сільськогосподарською діяльністю.

У 2015 році за контрактом приєднався до лав Збройних Сил України, брав безпосередню участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Був відзначений відомчими нагородами.

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, продовжив захищати рідну землю. Виконував бойові завдання із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

20 лютого 2024 року, внаслідок важкої хвороби, серце захисника, солдата Володимира Жмака перестало битися. 

Він назавжди залишиться в пам’яті своїх рідних та друзів хороброю, доброю та щирою людиною, завжди готовою прийти на допомогу.

Без люблячого чоловіка, батька, сина та брата залишились дружина, доньки, батьки та брати.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.      

Нехай у наших серцях палає свічка пам’яті, а розмірений бій метронома відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших героїв-захисників хвилиною мовчання. Вічна і світла пам'ять їм! Слава Україні! Героям Слава!

Використані фото: https://suspilne.media/regions/kirovohrad-region/

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01