«На роздоріжжі»: Виставка акварелей в музеї О.Осмьоркіна до Дня художника

Понеділок, 3 жовтня 2022 10:32

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна до Дня художника, що  відзначається в другу неділю жовтня, презентує персональну виставку акварелей Іванни Соломєннікової «На роздоріжжі».

Цей віртуальний вернісаж відбувається в рамках музейного молодіжного арт-проєкту «Нова генерація», який має на меті пошук серед студентської молоді яскравих талановитих особистостей в сучасному образотворчому мистецтві України та передбачає проведення персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями творчих доробків.

Кропивничанка Іванна Соломєннікова першу мистецьку освіту отримала в художній школі імені Олександра Осмьоркіна. Нині молода мисткиня навчається на 3-му курсі Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука за спеціальністю «художній метал». Іванна активна учасниця різноманітних виставок образотворчого та декоративного мистецтва, багаторазова переможниця художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря.

- Це моя друга  персональна виставка, перша була ще в дитинстві. На виставці представлені ілюстрації до історій, які я придумувала разом зі своєю подругою Іриною Богдан. Багато художників пишуть тексти, щоб оживити свої образи. І для мене такий цілісний творчий процес є природним. Тож я вигадую образи персонажів,  їхнє життя і почуття, і намагаюся передати це в ілюстрації. Найулюбленішою моєю технікою є акварель. Завдяки їй можна створювати особливі текстури, ефекти і розводи. Люблю використовувати її графічні можливості. Художньою задачею,  якої хотілося б досягти, є створення в роботах композиційно-цілісного простору і більшої деталізації середовища, в якому знаходиться персонаж, - так характеризує свої роботи сама художниця.

Експозицію виставки складають дев’ятнадцять графічних творів, виконаних за останні два роки. Оригінальною складовою творчих робіт є авторські прозові та поетичні тексти. Чимало акварелей написано за мотивами твору англійського письменника, класика світової літератури ХХ століття, одного з фундаторів високого фентезі Джона Роналда  Толкіна. Цікаві й замальовки олівцем до книги «Дім, в якому…» сучасної вірменської письменниці у жанрі магічного реалізму та художниці Маріам Петросян.

З акварелями Іванни Соломєннікової можна ознайомитися на вебсайті музею у розділі «Вибрані виставки» http://osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt196_u.html

Усі новини