На контролі міської влади Кропивницького: опалювальний сезон, поточні ремонти та загострення епідемічної ситуації

Понеділок, 27 вересня 2021 14:54

Сьогодні, 27 вересня, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка провів робочу нараду із заступниками міського голови Олександром Мосіним, Олександром Вергуном та Сергієм Колодяжним - обговорили поточні завдання на робочий тиждень, що розпочався. У нараді також взяли участь начальниці департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба та  фінансового управління - Любов Бочкова.

Як зазначив Сергій Колодяжний, наразі Кропивницький демонструє найкращі показники вакцинації населення по області. Центральна міська лікарня, за його словами, повністю готова до посиленого режиму роботи в умовах загострення епідемічної ситуації.  Активно тривають ремонтні роботи в приміщенні колишньої РУДівської лікарні МСЧ – 19, тут облаштовують іще один комунальний заклад охорони здоров’я, що має запрацювати вже цього року — хід робіт Сергій Колодяжний тримає на особистому контролі.

За прогнозами синоптиків увесь наступний тиждень погода дозволяє працювати дорожникам над усуненням ямковості на вулицях міста, і ця робота триває — наголосив Олександр Вергун. Також він зауважив, що на вулиці Вокзальній завершується нанесення дорожньої розмітки.

Учасники наради обговорили також питання благоустрою прилеглої до провулку Алтайського території, де нещодавно завершили роботи з оновлення дорожнього покриття. Олег Колюка нагадав, що благоустрій цієї вулиці — це доручення міського голови Андрія Райковича, разом зі встановленням тут дитячого майданчика. Ці роботи на контролі і виконають їх уже в наступному році.

Під час наради йшлося і про показники надходження до міського бюджету та його виконання. Олег Колюка наголосив на необхідності ретельної роботи над перерозподілом бюджетних коштів і звернув увагу, що кожне рішення обов'язково буде виноситися на розгляд сесії міської ради.

В особливому полі зору міської влади — підготовка до опалювального сезону. Готується чергова нарада в Києві щодо напрацювання пропозицій з відшкодування регіонам різниці в тарифах, участь в якій візьме і міський голова Андрій Райкович. Прийняті рішення на центральному рівні безпосередньо впливатимуть на тарифи у прийдешньому опалювальному сезоні і дадуть відповідь на питання, чи доведеться їх переглядати міській владі.

Серед ключових подій тижня — відкриття Міжнародної агропромислової виставки “AGROEXPO”. Також вже у вівторок низку важливих питань розгляне виконавчий комітет Кропивницької міської ради. Триває підготовка і до засідання чергової сесії міської ради.

Усі новини