На дорогах Кропивницького працює снігоприбиральна техніка: приберіть автівки з узбіч

Вівторок, 16 січня 2024 13:25

Власників автортранспорту у Кропивницькому вчергове закликають не виїжджати на автівках і не паркувати їх на узбіччях доріг, оскільки  снігоприбиральна техніка готується прибирати транспортні магістралі.

- Дуже хочу, щоб кропивничани з розумінням поставилися до нашої роботи, - наголосив директор КП «Універсал 2005» Віктор Панішко. – Випускати снігоприбиральну техніку на змерзлий сніг не варто, це не вирішить проблему. Ми посипали дороги реагентом. Він розм’якшить сніговий покрив і наша техніка зможе прибрати його з проїжджої частини за один прохід. Так – сильний снігопад є надзвичайною ситуацією і стихії ми маємо протидіяти згуртовано. Від кропивничан сьогодні ми очікуємо одного – за можливості не виїжджати в місто автомобілями і не паркувати їх на вулицях міста.

Як повідомив Віктор Панішко, працівники підприємства і спецтехніка готові до роботи:  6 тракторів працюватимуть на центральних транспортних магістралях, 4 МАЗи обслуговуватимуть усі в’їзди в місто. Надалі снігоприбиральна техніка переміститься на другорядні дороги.

Одночасно на прибудинкових територіях, в зелених зонах міста, на кладовищах пішохідні зони звільняють від снігу працівники ЖЕО, КП «Благоустрій», Ритуальної служби.

В головному управлінні ЖКХ міської ради звертають увагу кропивничан, що нині у комунальних підприємств дуже бракує робочих рук, оскільки багато працівників мобілізовані захищати Україну, тож просять містян із розумінням поставитися до темпів прибирання, по можливості, самим взяти лопати і допомогти розчищати сніг біля власних будинків, підприємств. Установ та організацій.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01