На День міста господині Фортечного і Подільського районів зійшлися у кулінарному батлі

Субота, 21 вересня 2019 20:00

Ковалівський парк у Кропивницькому став одним із центром святкування Дня міста. Сюди прийшли сотні кропивничан, щоб посмакувати смачною національною кухнею різних країн світу.

Родзинками ж цьогорічного свята у Ковалівському парку стали локації «Кулеби-фесту» та кулінарного батлу «Кропивницька плачинда». Кулеба, приготовлена за давніми козацькими рецептами майстерними кулінарами – працівниками виконавчих органів міської ради, виявилася на диво смачною. Високу оцінку за її приготування дали своїм колегам міський голова Андрій Райкович і секретар міської ради Андрій Табалов. Серйозна конкуренція розгорнулася і у змаганнях між Фортечним і Подільським районами за звання кращих майстрів випічки плачинди. Люди куштували запропоновану їм національну страву і віддавали свої голоси за найсмачніші плачинди. За результатом підрахунку голосів – однаковою популярністю користувалася продукція господинь обох районів. Андрій Райкович привітав очільників Фортечної і Подільської районних рад і вручив їм пам’ятні подарунки на згадку про кулінарний батл.

На території парку розгорнули свою діяльність етномайстерні, майстри виробів з металу, дерева, кераміки, майстер-класи з прикладного та декоративно-ужиткового мистецтва, одночасно тривали  концертна програма «Фольк Феєрія» та спортивний фестиваль.

Маленьким кропивничанам більш за все сподобалось на «Поляні казок» та у дитячому містечку «Смайлик». А перевірити свою спритність малеча могла на території «Мотузкової таборівки». Дорослих же цікавила презентація «Смак Фест» від вітчизняних виробників сиру, вина, м’яса, хліба, молока, меду та солодощів і традиційний фестиваль національної кухні “Єдина родина».

Серед популярних заходів, які заплановано у парку Ковалівському - парад дитячих візочків, показові виступи школи бойового гопака «Меч Арея» і благодійний ярмарок, організований волонтерами міста.

Свої вітання гостям свята дарували талановиті, творчі та завзяті вихованці обласного центру дитячої та юнацької творчості.

А по вулиці Дворцовій вздовж парку місцеві товаровиробники розмістили виставку своєї продукції. Кропивницькому є що запропонувати як на внутрішньому так і на міжнародному ринку. Усім учасникам виставки міський голова Андрій Райкович вручив Подяки за високу якість продукції і громадянську активність.

Усі новини