Музична школа №2 імені Мейтуса, її учні та викладачі названі кращими на Всеукраїнській музичній олімпіаді

П'ятниця, 8 листопада 2019 12:53

Міжнародний день піаніста учні Кропивницької музичної школи 2 ім. Ю.С.Мейтуса відзначили новою перемогою на Всеукраїнській музичній олімпіаді «Голос країни», яка відбувається у Києві вже всьоме під егідою Міністерства культури України, Національної спілки композиторів та Національної музичної академії ім. П.Чайковського.

- Необхідно відзначити, що переможцями визнані не тільки учні школи, але і викладачі та весь наш заклад загалом, - відзначила директор музичної школи №2 Валентина Ревенко. - Отож, журі конкурсу, у складі якого відомі піаністи, професори музичних академій, визнало лауреатом І ступеня фортепіанний дует у складі Олексія  Бондаря та Владислава Балабася. Браво!

Лауреатами ІІ ступеня стали одна з найменших учасниць олімпіади 8-річна Лілія Куба, Владислав Балабась та Олексій Бондар. Всі вони - учні класу фортепіано Тетяни Шинкевич. Дипломанткою конкурсу стала також Шевченко Наталя - учениця Любові Дроздової.

Цікавою родзинкою музичної олімпіади стало визначення рейтингів викладачів та закладів. Найвищі сходинки у цих рейтингах зайняли викладач фортепіано музичної школи №2 імені Юлія Мейтуса  Тетяна Шинкевич і сама  мистецька школа із Кропивницького.

За плечима юних «мейтусят» перемоги на мистецьких конкурсах України в Києві, Харкові, Дніпрі, Львові, а Олексій Бондар названий одним з найсильніших конкурсантів у Парижі. Попереду нові музичні програми, конкурси та концерти, які підтвердять надзвичайно високий виконавський рівень мистецької школи Кропивницького, переконана Валентина Ревенко.

Усі новини