«Молитва за Україну» лунала у Кропивницькому в День Незалежності

Субота, 24 серпня 2024 13:17

Сьогодні, 24 серпня, українці відзначають 33-тю річницю Незалежності України. У Кропивницькому з нагоди визначної дати відбулися урочистості біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Квіти до підніжжя Великому Кобзарю поклали начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, представники громадськості.

Україна втретє поспіль зустрічає річницю незалежності під час великої війни. Наші славні захисники і захисниці мужньо тримають оборону, відстоюючи щодня незалежність багатовікової української нації, її свободу та право вільно жити на власній землі.

Світлу пам’ять Героїв, які віддали свої життя за свободу і незалежність України учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання.

Україна знову б’ється за свою незалежність і свободу, як і багато століть поспіль. "Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишем кров’ю на своїй землі" - ці слова Ліни Костенко стали сьогодні реальним віддзеркаленням одвічної боротьби українців за свою свободу.

Цього дня живі квіти від вдячних кропивничан лягли  до  пам’ятних знаків, пам’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за свободу і незалежність України.

Молодь Кропивницького поклала корзини з квітами  до меморіальних дощок, Героям України - В’ячеславу Чорноволу та Віктору Чміленку, пам’ятників - Володимиру Винниченку, Богдану Хмельницькому, Марку Кропивницькому, «Жертвам Чорнобиля», пам’ятних знаків - «Героям Небесної Сотні», «Борцям за волю України – жертвам політичних репресій», на честь загиблих учасників АТО/ООС третього полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго, на Алеї Слави та почесних поховань Рівнянського та Далекосхідного цвинтарів.

Начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд виконали почесну місію - вручили нагороди та відзнаки Кіровоградської області тим, хто сьогодні на фронті та в тилу наближає Перемогу України.

Єднання українського народу навколо захисту своєї держави, незалежності, європейського вибору, незламність і стійкість українців, сприяють підтримці України усім цивілізованим світом.

Українці відстоюють не лише свою територію і кордони. Вони б’ються за своє майбутнє.

Неймовірні зусилля і надвелику ціну нині платить український народ, щоби захистити та зберегти Божий дар свободи і незалежності – як територіальної, так і духовної, відзначив у своєму слові архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк.

 На долю нашого покоління випало пройти це випробування, і ми проходимо його з гідністю, бо знаємо, що маємо зберегти цей великий дар свободи, утвердити його і передати наступним поколінням.

Яскравим фіналом урочистостей стало акапельне виконання «Молитви за Україну» зведеним хором Кропивницького музичного фахового коледжу.

Молода і сучасна, суверенна і з багатовіковою історією Україна у часи найтяжчих випробувань демонструє світові жагу до волі, єдність і незламність.

З днем Незалежності України!

Дякуємо Збройним Силам України!

Дякуємо трудовому тилу!

Слава Україні!

Разом до Перемоги!

Усі новини