Місця розташування дитячих і спортивних майданчиків у Кропивницькому відтепер визначатиме спеціальна комісія

Вівторок, 25 квітня 2017 16:14

Сьогодні, 25 квітня, виконавчий комітет міської ради Кропивницького прийняв рішення про створення комісії зі встановлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків на території міста.

Відповідно затвердженого Положення, на комісію покладаються завдання моніторингу наявного фонду дитячих ігрових та спортивних майданчиків, визначення територій для їх розміщення, а також доцільністі їх ремонту або дообладнання. Свою діяльність комісія здійснюватиме виключно на громадських засадах.

Очолює комісію заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, відповідно до розподілу функціональних повноважень. До складу комісії увійдуть представники відділів сім’ї та молоді, фізичної культури та спорту, головного управління житлово-комунального господарства, управління містобудування та архітектури, управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, спеціалізованої інспекції. До роботи комісії зможуть долучитись і депутати, на окрузі яких буде заплановане встановлення майданчиків.

За словами начальника відділу сім’ї та молоді Людмили Дорохіної, на сьогодні в обласному центрі функціонують 371 дитячий та 339 спортивних майданчиків, з них близько половини не мають балансоутримувача. Міський голова Андрій Райкович запропонував створити реєстр таких майданчиків з попереднім обстеженням та сертифікацією кожного з них.

Цьогоріч відділ сім’ї та молоді міської ради Кропивницького вже уклав договори про закупівлю 35 нових дитячих майданчиків на загальну суму 838 999 грн. Завдяки організації закупівлі через систему ProZorro, у міському бюджеті вдалося зекономити 231 201 гривню.

Усі новини