Місто Кропивницький і селище Нове – єдина громада!

Середа, 18 вересня 2019 19:04

Сьогодні, 18 вересня, у міській раді Кропивницького відбулося перше засідання робочої групи з відпрацювання механізму приєднання селища Нового до міста Кропивницького. У її роботі взяли участь  міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Андрій Паливода, селищний голова Сергій Денисенко, представники виконавчих органів міської ради Кропивницького та Новенський селищний актив.

Під час засідання члени робочої групи проаналізували текст меморандуму про гарантії територіальної громади міста обласного значення Кропивницький територіальній громаді селища Нового на наявність у ньому  пунктів, які суперечать чинному законодавству України та не входять до повноваження органів місцевого самоврядування.

Наступним кроком стане підготовка проектів рішень кожної ради про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення. Схвалені і міською, і селищною радою такі рішення у п’ятиденний термін будуть передані до обласної державної адміністрації для отримання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України. І вже після цього буде прийматися остаточне рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення.

Усі новини