Мистецтво, яке завжди «на часі»: в музеї Олександра Осмьоркіна відбувся концерт учнів і викладачів

П'ятниця, 29 вересня 2023 15:49

У гостинній залі художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна відбувся традиційний концерт учнів та викладачів музичної школи №1 імені Генріха Нейгауза, під час якого талановиті юні музиканти своєю грою на фортепіано, скрипці, віолончелі, флейті, акордеоні, а також сольними вокальними виступами створювали затишну та гармонійну атмосферу серед присутніх.

Святковий концерт став по-справжньому насичений осінніми музичними барвами та відтінками завдяки піаністу Максиму Хмарі (викладач Наталя Єсауленко), Доменіки Домбровської (викладач Тетяна Шевченко), скрипальці Єлизаветі Волошиновій (викладач Тетяна Саприкіна, концермейстер Наталя Єсауленко), віолончелістові Іллі Сагуну (викладач Євгенія Малявкіна, концертмейстер Ольга Ніколаєва), вокалістам Софії-Марії Фаннуш та Марії Гладун (викладач Ілона Крицька, концертмейстер Наталія Українцева), флейтистці Олесі Аніпченко (викладач Іван Медніков, концермейстер Ольга Ніколаєва), дуету акордеоністів у складі Олександра Татарова та Дениса Андрусяка (викладач Ніна Голубєва). Особливі емоції викликала пісня зі словами «Я намалюю на папері рідну Україну без війни» у виконанні викладача постанови голосу Ілони Крицької. Учасники заходу надали можливість всім слухачам поринути у мелодійні композиції, сповнитися оптимізму та віри в перемогу, вкотре довівши той факт, що мистецтво завжди «на часі», воно є особливим під час війни, оскільки воно, проникаючи в свідомість, єднає націю.

Ось так символічно осінній концерт згуртував митців різних напрямків і став подарунком не лише шанувальникам музичного мистецтва до Міжнародного дня музики, а й всім викладачам до Дня вчителя та митцям пензля, адже незабаром і День художника, а також безперечно до Дня захисників і захисниць України.

Наприкінці творчої зустрічі директор Музичної школи № 1 ім. Генріха Нейгауза Євгенія Малявкіна привітала всіх присутніх із прийдешніми святами, подякувала учасникам концерту та побажала їм творчих успіхів, натхнення в подальшому навчанні, а також висловила подяку колективу музею Олександра Осмьоркіна за щорічні спільні теплі зустрічі в музейній залі, адже під час їх проведення розширюється світогляд юних музикантів та виконується найважливіше завдання  школи – виховання високих естетичних смаків.

Наприкінці музичного вечора всі охочі, серед яких було чимало тих, хто вимушено приїхав в наше місто з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, як, наприклад, ведуча концерту Вікторія Кулініч із Маріуполя, ознайомилися з художньою виставкою «Непереможні», створеною кропивницькими митцями в рамках арт-проєкту «Портрети сучасників на тлі війни», яка презентує узагальнений образ сучасних українців, обпалених війною, але незламних і непереможних.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34