Міський голова звернувся до контролюючих органів з вимогою посилити боротьбу зі стихійною торгівлею

Понеділок, 13 липня 2020 18:19

Кропивницький, як і вся країна, продовжує жити і працювати в умовах карантину. Кожен день приносить свіжу статистику, яка схожа на хвилі: день — послаблення, інший - збільшення числа хворих. Тому під час сьогоднішньої апаратної наради міський голова Андрій Райкович вкотре звернувся до кропивничан з проханням дотримуватись вимог адаптивного карантину.

- Сім областей сьогодні знаходяться в режимі посиленого карантину, ми на разі, хвалити Бога, поза цією зоною. Проте вимога до всіх залишається єдиною - дотримуватись карантинних норм: маски, дистанція, засоби захисту, - наголосив міський голова. - Дуже прошу всіх жителів нашого міста пам'ятати про ці абсолютно прості речі, особливо у громадських місцях, у транспорті, в магазинах і на ринках.

Окремо очільник міста звернувся до патрульної поліції, держспоживслужби та спецінспекції.

- Потрібна системна командна робота, ми повинні ситуацію зі стихійною торгівлею в місті тримати під жорстким контролем. А на Черемушках стихійний ринок процвітає. Зелень ще півбіди, але ж там молоко, сир, яйця. Люди звертаються і на “Гарячу лінію”, до мене, телефонують до моїх заступників. От якби ще й не купували з підлоги, то і стихійники б не стояли, не продавали. А всередині ринку достатньо торговельних місць — ставайте і продавайте, що виростили, але із дотриманням карантинних норм і правил, - наголосив міський голова.

Андрій Райкович зажадав від поліції покласти край стихійній торгівлі вздовж тротуарів у кожному мікрорайоні.

- Позбавте місто від цієї ганьби, тим більше, коли ми боремось із COVIDом, - наголосив міський голова.

Усі новини