Міський бюджет Кропивницького отримає 21,8 мільйонів гривень субвенцій і дотацій

Вівторок, 11 червня 2019 18:39

Міський бюджет Кропивницького отримав суттєве поповнення за рахунок офіційних трансфертів – субвенцій з державного та обласного бюджетів. Відповідні зміни до головного фінансового документу міста внесла міська рада на своєму засіданні сьогодні, 11 червня.

За інформацією начальника фінансового управління міської ради Любові Бочкової, загалом міський бюджет Кропивницького отримав 21,8 мільйонів гривень субвенції, з яких левова частка буде спрямована на здійснення заходів соціально-економічного розвитку обласного центру. Зокрема, 11,7 мільйонів гривень будуть використані на реконструкцію парку Перемоги, а 638 тисяч гривень – на виконання програми енергоефективності, заміну вікон у житловому фонді міста.

На підвищення якості освіти у школах Кропивницького спрямують 4,84 мільйона гривень. За ці кошти придбають закладам освіти комп’ютерну техніку і забезпечать в них розвиток мережі інтернет. Додаткові 4,8 мільйона гривень забезпечать фінансування створення у Кропивницькому сучасного Центру надання адміністративних послуг у формі прозорого офісу.

Місто отримає також кошти з Державного фонду реконструкції і розвитку на розвиток дорожньої інфраструктури обласного центру.

- Мова йде про 3,114 мільйонів гривень, - відзначив міський голова Андрій Райкович. - Через фінансування Фондом ми виконаємо заплановані ремонти дорожнього покриття: поточний по вулиці Полтавській від вулиці Васнецова до площі Дружби народів і капітальний по провулку Об’їзному, вулицях Харківській, Степана Разіна до Далекосхідного кладовища. Таким чином ця оновлена дорога з’єднає мікрорайон Велику Балку і автовокзал №1.

Усі новини