Міська влада Кропивницького створює належні умови для тренувань юних спортсменів

Середа, 1 березня 2017 10:15

Міська влада Кропивницького надає всебічну підтримку розвитку дитячо – юнацького спорту, створює належні умови для тренувать спортсменам. Виконавчий комiтет мiської ради на своєму засіданні 28 лютого надав пiльгу з орендної плати обласному осередку Всеукраїнської громадської органiзацiї «Українська Федерацiя Хортингу».

Для кропивницьких хортингiстів рішенням виконкому встановлена орендна плата за використання примiщення, де вони проводять тренування, площею 219,4 кв.м по вул. Кременчуцькiй, 13 на поточний рік у розмiрi 1 гривня за 1 кв.м.

З проханням допомогти молодому виду спорту до міської ради звернувся керiвник Федерацiї Хортингу демобiлiзований учасник АТО Валерiй Вєхтєв.

- Нещодавно в Кропивницькому вiдбулися Всеукраїнськi змагання з хортингу. Це наш, український вид спорту, він набуває широкої популярності серед дітей і молоді, по областi це близько 2 тисяч спортсменiв. Федерацiєю опiкуються колишнi учасники АТО, зокрема до нас звертався Валерiй Вєхтєв з органiзацiї ветеранiв АТО «Редут». Вони вклали чимало i своїх коштiв в облаштування спортивного приміщення, - відзначив під час засідання виконкому секретар міської ради Андрій Табалов.

Громадська спортивна організація вже має і вагомі здобутки: у минулому році кропивницькі хортингісти вибороли на чемпiонатах України – 9 срiбних нагород та 5 бронзових медалей. А на Чемпiонатi свiту з хортингу, вони здобули 10 золотих медалей i по 4 срiбнi й бронзовi. Мiнiстерство молодi та спорту п’ятьом хортингiстам присвоїло звання Майстрiв спорту України.

Фото: http://hortingkr.wixsite.com

Усі новини