Міська влада Кропивницького і Національна поліція підписали Меморандум про спільну реалізацію програми «Безпечне місто»

Четвер, 13 червня 2019 17:01

Андрій Райкович та Роман Козьяков підписали меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом міської ради міста Кропивницького та Головним управлінням національної поліції в області в реалізації програми «Безпечне місто».

Програму створення безпечних умов життєдіяльності на території обласного центру Андрій Райкович декларував, ще коли був кандидатом на посаду міського голови, тепер вона планомірно і наполегливо втілюється в життя. На сьогодні у Кропивницькому вже встановлено 81 камеру відеоспостереження. Серед них оглядові камери та камери з розпізнаванням номерного знаку авто. Електронними пристроями  спостереження обладнані також всі комунальні автобуси та тролейбуси, а в кабінах водія комунального транспорту встановлені  тривожні кнопки.

- Міській раді і всім службам поліції для забезпечення належного громадського порядку необхідно контактувати в багатьох випадках і  встановлення постів відеоспостережень по місту є вкрай необхідним, – зауважив Андрій Райкович - І, якщо на першому етапі встановлено більше вісімдесяти відеокамер у жвавих, проблемних, з точки зору масового скупчення людей, місцях, на територіях, важливих для правоохоронців, то другий етап передбачає встановлення камер на територіях комунальних навчальних закладів: дитсадків, лікарень, парків і скверів. І це не просто “галочка” про виконання в моїй програмі чи в планах поліції. Ми суттєво покращуємо оперативний фон, можливість правоохоронцям якісніше розслідувати будь-які порушення громадського порядку, дорожньо-транспортні пригоди чи злочини. А іще краще допомогти попередити їх.

У свою чергу начальник головного управління Національної поліції Роман Козьяков подякував міському керівництву за співпрацю, адже закуплені з кошти міського бюджету камери відеоспостереження допомагають правоохоронцям в розкритті злочинів.

- Спасибі за партнерство, – подякував Роман Козьяков. – Відеокамери – це потужна допомога в нашій роботі. Завдяки новітній техніці ми можемо в рази швидше розкривати злочини, викривати правопорушників за гарячими слідами.

Одночасно  Андрій Райкович запевнив очільника поліції області, що міська влада Кропивницького і надалі працюватиме в програмі «Безпечне місто», а спільними зусиллями вона обов’язково буде вдосконалена.

Усі новини