Міська рада Кропивницького звернулася до центральних органів влади України щодо незадовільного фінансування галузей охорони здоров’я та освіти

П'ятниця, 30 березня 2018 09:10

Звернення до Кабінету Міністрів та Верховної ради України прийняла міська рада Кропивницького під час першого засідання дванадцятої сесії  у зв‘язку зі складною ситуацією з фінансуванням галузей медицини та освіти.

Виніс звернення на розгляд депутатів голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики Микола Гамальчук.

Як зазначила начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова, відповідно до норм Бюджетного кодексу України, за рахунок освітньої та медичної субвенцій фінансується заробітна плата педагогічних та медичних працівників. Не зважаючи на збільшення соціальних стандартів у нинішньому році, тобто зростання заробітної плати працівників бюджетної сфери, обсяги освітньої та медичної субвенцій доведені бюджету Кропивницького менші, ніж у 2017 році. Тож за результатами роботи у першому кварталі виникають проблеми з фінансуванням за рахунок субвенції з державного бюджету цих двох галузей.

– Нам на рік не вистачає 68 мільйонів гривень на заклади охорони здоров’я і 63 мільйони – на загальноосвітні заклади з огляду на те, що на весь рік нам було виділено 158 мільйонів на медицину та 253 мільйони гривень – на освіту, – уточнила Любов Бочкова. – Щоб виправити ситуацію, депутати звернулись до центральних органів влади.
Також депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету на 2017, а також внесли зміни до бюджету на рік нинішній. Стосувалися вони, зокрема, 24 мільйонів гривень субвенції з державного та обласного бюджетів.

Як повідомив міський голова Андрій Райкович, зараз необхідно забезпечити безперебійне фінансування бюджетної сфери, а вже за підсумками першого півріччя коригуватиметься міський бюджет.

Усі новини