Міська рада Кропивницького запроваджує спільні із громадськістю публічні електронні консультації

Вівторок, 5 червня 2018 17:43

Кропивничани отримали можливість долучитися до вибору першочерговості реконструкції міських парків: «Ковалівського» чи «Перемоги» (міський сад). Для реалізації такої ініціативи міська рада Кропивницького спільно з громадською організацією «Інститут «Республіка» започаткували проект публічних електронних консультацій. Про це йшлося на прес-конференції у міській раді сьогодні, 05 червня.

За словами регіонального координатора ВІ «Активна Громада» у Кропивницькому Анатолія Стояна, публічна консультація покликана побудувати місток комунікації влади і громадськості, що має за мету – прийняття рішення.

- Ми дуже задоволені, що саме це питання винесено на обговорення громадськості, оскільки містяни прагнуть бачити парки затишними та з розвиненою інфраструктурою для відпочинку,  а такий метод спілкування влади і громадян – правильний і демократичний, – відзначив Анатолій Стоян.

Реконструкція двох парків - памʼяток садово-паркового мистецтва місцевого значення "Перемоги" та «Ковалівський»  (у тому числі виготовлення проектної документації) передбачена «Програмою економічного і соціального розвитку міста Кропивницького на 2018 рік та основні напрями розвитку на 2019 і 2020 роки». Разом з тим думка кропивничан щодо пріоритетів розвитку парків дуже важлива для міської влади, - підкреслила заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства  міської ради Юлія Яндович.

Публічна консультація розпочинається з 6 червня  та триватиме до 9 липня 2018 року.

За допомогою електронного сервісу «Ваша Думка» кропивничани  зможуть відправити свою відповідь за посиланням: http://vdmk.org/7662 або СМС з текстом «7662 номер відповіді» на номер 093-177-00-35. Ціна смс згідно з тарифом оператора. Номер 1 у повідомленні – Ковалівський парк,  номер  2– парк «Перемоги» (міський сад).

Публічна консультація дозволяє спростити процес врахування думки громади для влади. Цей інструмент створює можливість мешканцям міста  взяти участь у прийнятті рішень на місцевому рівні у  максимально доступний спосіб. Це, у свою чергу, сприяє ефективній комунікації громади та влади.

Ініціатива впроваджується в межах проекту «Задай курс владі» ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка».  Разом з  міською радою міста Кропивницького активісти запрошують кропивничан  висловити свою думку!

Довідка.  Проект «Задай курс владі» проваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Усі новини