Міська рада Кропивницького погодилася на добровільне приєднання селища Нового

Вівторок, 10 вересня 2019 17:38

Міська рада Кропивницького надала згоду на добровільне приєднання Новенської селищної територіальної громади до Кропивницької міської територіальної громади. Відповідне рішення прийняли депутати  міської ради  на сесійному засіданні сьогодні, 10 вересня.

- Мешканці селища Нового продемонстрували свою добру волю щодо приєднання до міста у демократичний законний спосіб – під час громадських обговорень, - відзначив міський голова Андрій Райкович. – Пункти спільно розробленого меморандуму, де прописані соціально-економічні потреби селища, у разі приєднання до обласного центру, обов’язково будуть враховані в перспективному плані розвитку громади, адже селище і місто давно єдина територія як з точки зору економіки, так і з точки зору соціальної інфраструктури.

За інформацією директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Маріанни Моркви, наступним кроком у процедурі стануть підготовка проектів рішень кожної ради про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення. Схвалені і міською, і селищною радою такі рішення у п’ятиденний термін будуть передані до обласної державної адміністрації для отримання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України. І вже після цього буде прийматися остаточне рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення.

- Позачергові вибори до міської ради у такому випадку проводитися не будуть, - наголосила Маріанна Морква,. – Оскільки громада Кропивницького є спроможною і мова йде не про об’єднання, а про процедуру приєднання.

Усі новини