Меморандум про співпрацю: стійкі партнерські відносини між Кропивницькою міською радою та податковою службою

Четвер, 18 січня 2024 14:18

У середу, 17 січня, у Центрі підтримки підприємництва відбулися дві важливих події як для бізнесу, так  і для Кропивницької громади в цілому.

Заступник міського голови Олександр Мосін  разом із виконуючою обов'язки начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлією Мороз  підписали Меморандум про співпрацю між Кропивницькою міською радою та Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області.

Підписання цього Меморандуму закріпило в правовому полі взаємодію, спрямовану на забезпечення прозорості та ефективності спільних дій між органами влади, бізнесу задля сталого розвитку Кропивницької міської громади.

- Цей Меморандум – продовження стійких партнерських відносин між міською владою та Податковою службою України. Головним завданням сьогодні є ефективне, економне та раціональне використання бюджетного ресурсу. Саме від бізнесу залежить стан наповнення бюджетів та, відповідно, розвиток і успішність громади - зазначив Олександр Мосін.

А далі у форматі “круглого столу” підприємці Кропивницького обговорили низку проблемних питань із спеціалістами ГУ ДПС у Кіровоградській області. Приєднатися до розмови можна було і онлайн, адже працівники Центру вели стрім зустрічі.

- Перевірка - це про діалог перевіряючого із суб'єктом господарської діяльності. Не треба сприймати податкову службу як інституцію, яка пише незрозумілі акти. Державна податкова служба завжди відкрита до комунікації. Податкова ментально змінюється! 98% податківців - це високопрофесійні спеціалісти, які сумлінно працюють все життя і хочуть максимально спрощувати життя своїм клієнтам, - запевнила підприємців Юлія Мороз.

Питання від підприємців були пов'язані з новаціями в податковій сфері, а саме: як проходять перевірки податковою і як до них підготуватися, які зміни в оподаткуванні на 2024 рік, кому потрібен РРО/ПРРО, як відбувається декларування доходів.

Важливою мотивацією для підприємців стали отримані під час зустрічі змістовні відповіді, підтримка та усвідомлення, що Державна податкова служба завжди виступає за відкриту та конструктивну комунікацію.

Під час розмови її учасники порушили також глобальні болючі питання щодо "тіньових" найманих працівників, які працюють неофіційно і щорічно бюджет міста втрачає 30-40% надходжень. 425 мільйонів гривень - це зафіксована сума єдиного податку, яку сумлінно сплатили в бюджет громади за 2023 рік.

Податківці пояснили, що декларацію можна подати в особистому кабінеті ДПС України, засобами поштового зв'язку, принести самостійно до контролюючого органу за своєю податковою адресою. Термін подачі документів не змінився. Якщо декларація подається не вчасно, тоді застосовуються штрафні санкції.

Для детальнішого ознайомлення можна переглянути запис трансляції "Круглий стіл з ДПС України в Кіровоградській області" за QR-кодом.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01