Майже 700 метрів трубопроводів проклали фахівці Кропивницького ВКГ протягом останніх десяти днів

Вівторок, 7 листопада 2023 17:30

Ремонтні бригади Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства по-максимуму використовують сприятливу погоду для заміни старих металевих трубопроводів в інженерних мережах обласного центру на нові – пластикові.

- Зварювання пластикових труб - дуже клопітка і відповідальна справа: у Кропивницькому цим займається окрема бригада, - відзначила директорка міського ВКГ Валентина Давидчук. - Краї трубопроводу спочатку знежирюють, потім нагрівають спеціальною пластиною до температури близько 200 градусів, і далі притискають один до одного. Тут не можна помилитися ані на міліметр. Від того, наскільки точно і міцно зварять стики, залежатиме і термін служби трубопроводу.

Минулого тижня водоканал завершив заміну майже півкілометра трубопроводу в провулку Підлісному. Стара труба діаметром 500 міліметрів прогнила і ремонтувати її не було жодного сенсу.

- Заміна трубопроводу поліпшить якість водопостачання, - відзначила Валентина Давидчук. – Крім того, з’явиться також можливість підвищити тиск в мережах осель мешканців приватного сектору районів Новомиколаївка та Стара Балашівка. Сьогодні тривають роботи із заміни трубопроводу і по вулиці Міхновського.

 

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01