Людмила Запорожець: ЖЕО №4 має належну матеріально-технічну базу і кваліфікованих спеціалістів, щоб увійти на ринок діяльності управляючих кампаній

Четвер, 8 лютого 2018 19:52

Метою    діяльності   комунального підприємства ЖЕО №4 міської ради Кропивницького     є    здійснення виробничо  - господарської діяльності, спрямованої на задоволення    потреб    населення   у   житлових    та комунальних    послугах,   у   тому   числі послуг  з управління багатоквартирними житловими будинками та нежитловими     приміщеннями, та забезпечення кваліфікованого утримання і обслуговування житлового фонду,   його   інженерного   обладнання,   належного санітарного    стану     прибудинкових    територій    і отримання    прибутків  для задоволення на цій основі економічних і соціальних інтересів  членів трудового колективу. Так розпочала звіт за результатами діяльності ЖЕО №4 у 2017 році керівник підприємства Людмила Запорожець.

За інформацією Людмили Запорожець, на балансі  підприємства перебувало  106  житлових будинків із 13186 квартирами, у тому числі 2  гуртожитки. У 2017 році мешканці 4 житлових будинків  змінили форму управління шляхом  створення ОСББ. Загальна кількість ОСББ  на території відповідальності ЖЕО  збільшилася до  11.

У штаті підприємства працевлаштовано 116 осіб з яких 38 спеціалістів з поточного ремонту, 56 двірників, 22 працівники адміністративно-управлінського апарату.

Відповідно  до рішення Кіровоградської міської ради від 28 березня 2017року для КП “ЖЕО№4”КМР були встановлені тарифи на наступні послуги з утримання будинків : 

  • прибирання прибудинкової території;
  • вивезення  побутових  відходів;
  • технічне обслуговування ліфтів;
  • енергопостачання для ліфтів;
  • дератизація;
  • технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем холодного водопостачання,   водовідведення,   теплопостачання та зливової каналізації;
  • обслуговування димовентиляційних каналів;
  • поточний ремонт конструктивних елементів житлових    будинків;
  • посипання призначеної для проходу та проїзду прибудинкової території протиожеледними   сумішами
  • освітлення місць загального користування і  підвальних приміщень;
  • технічне обслуговування та поточний ремонт   мереж електропостачання;

Середня вартість тарифу по ЖЕО №4  становить  3,5131  гривень за метр квадратний площі.  Максимальний тариф  -  4,8064 грн., мінімальний   -  2,1456 грн.

Нарахування плати за послуги для   населення, пільги та субсидія за 2017рік складають сукупно 18,675 мільйонів гривень. Впродовж звітного періоду надійшло 16,257 мільйонів гривень.

- Із боржниками проводиться постійна претензійна робота, - наголосила Людмила Запорожець. - За 2017рік було вручено 8573 попереджень  власникам квартир про погашення заборгованості  за утримання будинків та прибудинкової території. Було укладено 71 договорів з населенням на реструктуризацію боргів. Подано до суду 25  заяв про видачу судових наказів, про стягнення заборгованості за надані послуги.

Прибирання прибудинкової території здійснюють 56 двірників, які обслуговують територію, площею   588,7тис.м2 У зимовий період для розчищення снігу  використовується трактор  ЮМЗ-6АКП. Автопослуги за 2017 рік  по вивезенню з контейнерних майданчиків негабаритного сміття, листя, гілок та ялинок складають  - 115,5тис.грн

Технічне обслуговування  та енергопостачання ліфтів у будинках, що перебувають на обслуговуванні ЖЕО №4 здійснює  КП “ПВК Геркон” На балансі підприємства обліковуються 244 ліфта з яких у робочому стані перебуває 227. Не працюють  17 ліфтів ( потребують капітального ремонту). Впродовж 2017 року невідомі особи  скоїли 13 крадіжок ліфтового обладнання. За кошти міського бюджету вдалося поновити роботу  12 ліфтів на загальну суму   93,8 тис.грн.  За рік підприємство  сплатило  2, 847 мільйонів гривень  за технічне  обслуговування ліфтів.

Вивезення  побутових  відходів виконується на підставі діючого договору з  ТОВ “ЕКОСТАЙЛ”. На території ЖЕО – 27  контейнерних майданчиків, на яких розміщено 112 контейнерів  У 2017 році  підприємством сплатило за вивезення ТПВ 2,947 мільйонів гривень.

Дератизація у житлових будинках здійснюється  на підставі  договору з КОКМВППД “Раттус” За рік підприємство перерахувала  145,05 тис.грн на боротьбу із гризунами.

Відповідно до графіка проводяться технічні огляди внутрішньо будинкових систем холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації

Обслуговування димовентиляційних каналів  виконує  КП “Блискавка” За рік підприємством сплачено 336,13тис.грн.

Програма поточного ремонту конструктивних елементів житлових будинків у 2017 році виконана на 100% і включила в себе:

  • поточний ремонт рулонної покрівлі на 91  житловому будинку, загальною  площею 10626кв.м.   на суму 1374,0тис.грн.
  • поточний ремонт шатрової  покрівлі  на житловому будинку площею 63кв.м. на суму 7,4тис.грн
  • заміна внутрішніх водостічних труб у 45 житлових будинках у кількості 127мп. на суму 14,8тис.грн.
  • поточний ремонт оголовків ДВК на 17 житлових будинках в кількості 55 оголовків на суму 37,5тис.грн.
  • заміна розбитого скла  в допоміжних приміщеннях в кількості 80кв.м. на 55 житлових будинках.
  • ремонт входів в підвальне приміщення в 13 житлових будинках у кількості 17 шт.
  • заміна трубопроводу  тепло, водопостачання та каналізації – всього    778 м.п. на загальну суму 69,6тис.грн., у тому числі в зв'язку із    крадіжками відновлено      98м.п. труб. Проведено заміну запірно - регулюючої арматури  у кількості 1189шт. на загальну суму 172тис.грн.
  • фарбування зовнішнього газопроводу в кількості 1513м.п. на 20 житлових будинках;
  • влаштування пандусу для  мешканців з обмеженими можливостями.  

Для посипання призначеної для проходу та проїзду прибудинкової території було придбанню 200 т. протиожеледної Виконано 100% від запланованого

За освітлення місць загального користування і підвальних приміщень та за енергопостачання для ліфтів  у 2017 році проведено оплату ПАТ “Кіровоградобленерго”   на загальну суму  2,43 мільйона гривень.

За   рік  надійшло   1470 звернень  від мешканців на технічне обслуговування мереж електропостачання та електрообладнання,   які вчасно  та  в   повному обсязі виконані. Відповідно   до   графіка   проводиться профілактика    міжповерхових електрощитків  та загальних щитових в житлових будинках.  Проведено заміну десяти ввідних пристроїв в загальних   електрощитових    у   6 житлових  на суму 8,0 тис.грн. Виконано заміну внутрішньобудинкових 160 метрів електричних мереж на загальну суму 16755,9тис.грн

Крім того, у  2017 оці надійшло 6440  заявок від  громадян  щодо надання  послуг з утримання будинку споруд та прибудинкової території, які також були виконані в повному обсязі.

-  Хочу звернути  увагу на те, що КП “ЖЕО №4” має належну матеріально – технічну базу та відповідних кваліфікованих  фахівців для подальшого ефективного і якісного  утримання житлового фонду в якості управляючої компанії, - підбила підсумок свого звіту Людмила Запорожець.

Усі новини