«Літо – Канікули – Мрії» в музеї Осмьоркіна

Четвер, 30 липня 2020 14:48

Кропивницький художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна презентував віртуальну персональну виставку творів випускниці Дитячої школи мистецтв обласного центру Ольги Шлапак «Літо – Канікули – Мрії» в рамках арт-проєкту «Галерея дитячого мистецтва».

В електронному вигляді експозиція розміщена на веб-сайті музею у розділі «Вибрані виставки» https://www.osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt154_u.html

В музеї вже багато років активно діє унікальний мистецький проект. Його метою є популяризація кращих творів юних художників і залучення дітей до занять образотворчим мистецтвом. В музеї також створено колекцію «Дитяча творчість», яка постійно поповнюється новими надходженнями.

Слід зазначити, що Дитяча школа мистецтв міста Кропивницького вже не вперше презентує творчість своїх вихованців в музеї. Ось і теперішня виставка влаштована за ініціативи завідуючого відділом образотворчого мистецтва, члена Національної Спілки художників України Юрія Вінтенка.

Ольга Шлапак з відзнакою закінчила школу  минулого року відразу у двох відділах  образотворчого мистецтва та по класу бандури. Але малюванням продовжує займатися, адже планує навчатися образотворчості фахово. Вона, до речі, стала дипломантом Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Щаслива дитина – квітуча Україна», м. Кропивницький (2015, 2016, 2017, 2019), Обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням «Об’єднаймося ж, брати мої!» (2020). Ольга Шлапак - дипломант Обласного конкурсу з образотворчого мистецтва серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навальних закладів «Веселкові барви» (2014, 2015) та Міського художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей (2017), активна учасниця шкільних художніх виставок, міських мистецьких заходів до Дня міста, молодіжної мистецької акції «ALLA PRIMA» та спільного арт-проєкту музею та школи «Художні студії» в рамках культурно-мистецької акції «Музейні гостини» до Міжнародного дня музеїв.

На її першій персональній виставці представлено понад тридцять творів, виконаних в різних образотворчих техніках - акварель, гуаш, олівець, витинанка та аплікація. Живописні, графічні та декоративні композиції заворожують тонким відчуттям кольору, поетичністю сприйняття навколишнього світу та яскраво втілюють розмаїття української народної традиції.

В день презентації виставки Ольга Шлапак завітала до музею разом зі своїми викладачами та рідними. Адже вернісаж, хоч і віртуальний, але все ж є мистецьким святом для автора. Тому в меморіальному залі музею була розгорнута імпровізована експозиція з малюнків Олі, що зберігаються в музейній колекції «Дитяча творчість». А провідний науковий співробітник музею заслужений художник України Андрій Надєждін подарував юній художниці фарби та підготовлений буклет виставки.

Привітали Олю викладачі-художники - Юрій Вінтенко та Ольга Краснопольська, які щиро побажали їй успішного вступу в наступному році на мистецький факультет університету. Теплі слова про свою ученицю сказала викладач по класу бандури Галина Корінчук. Вона зазначила, що Оля є талановитою особистістю, успішно виступала на всеукраїнських та обласних музичних конкурсах, а підтримкою в її починаннях є родина. Мама і бабуся Олі, які також були присутні на заході, подякували викладачам за те, що допомогли проявити їй творчі здібності.

А на завершення всі дістали свої смартфони, за посиланням зайшли на музейний сайт і з величезним задоволенням переглянули виставку Олі Шлапак «Літо – Канікули - Мрії».

 

Віта Чернова, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини