Літії за загиблими українськими Героями відслужили на Алеях Слави Далекосхідного і Рівнянського цвинтарів у Кропивницькому

Четвер, 29 серпня 2024 16:39

Сьогодні, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме 29 серпня 2014 року стався один з найтрагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом, де проявився масовий героїзм військових і добровольців, де сотні захисників у соняшникових полях поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності України.

Цього дня кропивничани прийшли до Алей почесних воїнських поховань Далекосхідного і Рівнянського кладовищ, щоб вклонитися Героям – землякам, вшанувати подвиг захисників і захисниць України.

Живі квіти на Алеях Слави лягли від  начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, голови обласної ради Юрія Дрозда, заступників міського голови Олександра Мосіна, Олександра Вергуна, Сергія Колодяжного, секретаря міської ради Олега Колюки.

У цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайському котлі, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.

За свободу українці платять надзвичайно високу ціну. Війна забирає життя кращих синів і доньок українського народу: тих, хто став нездоланною стіною на шляху зла, хто докладаючи неймовірних зусиль, бореться з окупантами.

Літію за загиблими відслужили архієпископ Кропивницький і Голованівський  ПЦУ Марк та протоієрей Свято – Успенського храму ПЦУ Петро. У молитві вони назвали імена усіх Воїнів, які знайшли свій вічний прилисток на цвинтарях Кропивницького.

Пам’ять про полеглих Героїв і їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Маємо зробити все, щоб зберегти її та зміцнити на багато поколінь вперед.

Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!

Усі новини