Лишилися навічно у строю: у Кропивницькому попрощалися із загиблими Героями-захисниками

Вівторок, 9 липня 2024 15:35

Кропивницький знову у жалобі. Сьогодні, 09 липня, на Далекосхідному кладовищі містяни провели в останню путь трьох Героїв-захисників, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі: матросом Максимом Ваніним, солдатами Артемом Шевельовим та Миколою Степанцовим.

За свободу і незалежність рідної батьківщини воїни віддали найдорожче — власне життя.

Максим Ванін народився 30 грудня 1987 року в латвійському місті Рига. Згодом родина переїхала до Кропивницького.

Навчався у загальноосвітній школі №25. Закінчив Кіровоградський кібернетико-технічний коледж за напрямом підготовки «Компʼютерні науки». А у 2010 році - Харківський національний університет радіоелектроніки за спеціальністю «Програмне забезпечення автоматизованих систем» та здобув кваліфікацію аналітика компʼютерних систем.

Максим Ванін працював на різних роботах. Із 2020 року - у товаристві «Кіровоградська нафтова компанія» оператором технологічних установок дільниці первинної переробки.

У листопаді 2022 року приєднався до лав Збройних Сил України. Служив на посаді стрільця-санітара відділення морської піхоти. Під час проходження служби неодноразово був нагороджений грамотами за зразкове виконання службових обов’язків, самовідданість і стійкість, проявлену особисту мужність під час виконання завдань.

Матрос Максим Ванін героїчно загинув 30 червня 2024 року на бойових позиціях поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області, під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності України, відсічі та стримуванні збройної агресії російської федерації.

Він був дуже доброю, щедрою, комунікабельною, турботливою, щирою, чесною і веселою людиною, надійним другом та побратимом, завжди готовим прийти на допомогу. Без рідної людини залишились мама, дружина, сестра та племінник.

Артем Шевельов народився 29 листопада 1993 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №17 (нині – Фортечна гімназія). У дитинстві та підлітковому віці займався спортом,  скелелазінням.

Закінчив Регіональний центр професійної освіти імені О.С.Єгорова за спеціальністю «автослюсар».  Працював у компанії «Вересень плюс», далі – на підприємствах області.

У липні 2023 року, отримавши повістку, Артем Шевельов став до лав Збройних Сил України. Служив кулеметником піхотного відділення. Був відзначений відомчими грамотами за сумлінне виконання службових обов’язків, відданість військовій присязі, виявлені витримку та мужність.

Солдат Артем Шевельов загинув 01 липня 2024 року поблизу населеного пункту Костянтинівка Покровського району Донецької області, зупиняючи російських агресорів.

Він мав багато друзів, був чудовою, чуйною, життєрадісною людиною з гарним почуттям гумору та завжди з посмішкою на обличчі. У Артема Шевельова залишились мама та дідусь.

Микола Степанцов народився 11 листопада 1976 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №32, закінчив навідмінно вище професійне училище №9 за спеціальністю «радіомеханік».

Працював на підприємстві «Креатив», потім - на підприємстві «Кіровоградпостач» старшим оператором котельні. Захоплювався риболовлею.

У грудні 2022 року Микола Степанцов приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив на посаді стрільця – помічника гранатометника механізованого відділення.

Солдат Микола Степанцов загинув 26 липня 2023 року біля населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Майже рік офіційно вважався зниклим безвісти. Рідні, мама воїна до останнього сподівалися знайти його серед живих.

Доземний уклін нашим захисникам і захисницям! Вічна пам'ять Героям нашого часу!

Фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини