Лариса Костенко: повну готовність закладів Кропивницького до нового навчального року буде забезпечено до 25 серпня

Вівторок, 16 серпня 2022 16:00

Пів місяця залишилося до початку нового навчального року, відтак і підготовка навчальних закладів Кропивницького перебуває на завершальному етапі. А першочерговим завданням під час навчання та роботи залишається безпека усіх учасників освітнього процесу, саме  тому основний фокус уваги міської влади і адміністрацій шкіл — на  підготовці об‘єктів укриття.

Як цей процес організовано в місті розповіла сьогодні, 16 серпня, під час апаратної наради, начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Усі керівники закладів освіти міста отримали інструкції  та рекомендації від ДСНС щодо підготовки до нового навчального року в умовах воєнного стану і облаштування найпростіших укриттів та обстеження закладів освіти і прилеглих до них територій на наявність вибухових предметів та пристроїв.

Спеціальна комісія уже обстежила усі будівлі закладів освіти.

- Станом на 15 серпня фахівцями управління освіти, ДСНС та Держпродспоживслужби зроблено висновки про можливість використання будівель, споруд чи приміщень для укриття населення як найпростішого укриття у понад тридцяти закладах освіти й складено відповідні акти, - повідомила Лариса Костенко. - Адже, як наголошує начальник ОВА Андрій Райкович - школи розпочнуть навчальний процес лише за умови отримання паспорта безпеки.

Наразі, за словами Лариси Костенко, найпростіші укриття закладів освіти забезпечено електропостачанням і резервним штучним освітленням, засобами оповіщення, водою, вогнегасниками та аптечками. У деяких школах до  укриттів підведено Wi-Fi.

Задля безпеки учнів у закладах освіти використовуються 187 камер відеоспостереження та 37 тривожних кнопок виклику поліції охорони. До 01 вересня всі заклади освіти будуть дообладнані  тривожними кнопками виклику поліції.

- Повна готовність закладів до нового навчального року буде забезпечена до 25 серпня, - підсумувала Лариса Костенко.

Окрім цього, для директорів шкіл  фахівці обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності впродовж двох днів  проведуть  навчання та практичні тренування  щодо дій під час повітряної тривоги, при загрозі виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру або терористичного акту.

Основні завдання перед керівниками закладів, що вимагають чітких алгоритмів дій — це відпрацювати з учителями та учнями процес евакуації до укриття, забезпечити зв'язок із батьками учнів і зрештою  ухвалити остаточне рішення щодо формату навчального процесу.

 

Усі новини