Кропивницькому учбово-виробничому підприємству УТОГ виповнилося 85 років!

П'ятниця, 21 лютого 2020 16:06

Сьогодні, 21 лютого, Кропивницькому учбово-виробничому підприємству українського товариства глухих виповнилося 85 років. З нагоди визначної дати в будинку культури УТОГ відбулися урочистості.

-  Комбінат розпочав свою діяльність у 1935 році.  Тут створили нові робочі місця для людей з вадами слуху. Робота підприємства розпочалася з виробництва валіз, ліжок, духовок, пошиття та ремонту одягу. Пізніше відкрили столярно-токарний цех і кузню, - розповів директор підприємства Генадій Колодько. -  Із 1946 по 1953 роки відкрилися художня майстерня, швейна дільниця, метало-цех, фото салон. А у  60-роках установу перейменували в науково-виробниче підприємство  та оновили напрями його діяльності для соціальної і трудової реабілітації людей з вадами слуху. Підприємство завжди працювало з прибутком і постійно оновлювало асортимент своєї продукції.

З нагоди свята до відділення Українського товариства глухих завітала заступник міського голови Наталія Дзюба. Вона привітала учасників урочистостей з ювілеєм та від імені міської влади вручила відзнаки кращим працівникам товариства.

Грамотою міської ради Кропивницького та виконавчого комітету нагородили слюсаря механоскладальних робіт Євгенія  Вараніцького, начальника виробництва Івана Журкіна і токара механічної майстерні Олександра Підюру. Крім того, заступник міського голови оголосила Подяку міської ради та виконавчого комітету Дмитру Лимаренку, вантажнику відділу матеріально-технічного постачання.

Слова привітання з нагоди свята та почесні відзнаки від імені Подільської районної у місті Кропивницькому ради вручив голова районної ради Руслан Фросіняк.

Яскравим фіналом свята став спільний перегляд фільму про сьогодення підприємства та  святковий концерт.

Усі новини