Кропивницький став базою для Донецького державного університету внутрішніх справ

Середа, 25 травня 2022 16:53

Кропивницький став базою для  Донецького державного університету внутрішніх справ. Питання облаштування і функціонування закладу в обласному центрі стали темою розмови під час зустрічі ректора Сергія Вітвіцького із заступником міського голови Олександром Мосіним і секретарем міської ради Олегом Колюкою сьогодні, 25 травня. До розмови також долучилися депутатка міської ради Наталія Чередніченко, начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко та начальниця відділу комунікації з громадськістю Оксана Горбенко.

- Нам доводиться втретє  евакуюватися з початком війни у 2014 році, - відзначив Сергій Вітвіцький. – Це було непросто, але наш колектив надзвичайно загартований і має високий потенціал в організації роботи університету. Ми надзвичайно вдячні міській владі Кропивницького за прекрасну локацію у місті і можливість працювати  тут найближчий час.

Загалом, в університеті навчаються понад три тисячі курсантів і студентів, працюють пів тисячі фахівців своєї справи.  У Кропивницькому функціонуватимуть чотири факультети на базі Донецького медичного університету:

Факультет з підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України;

Факультет з підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності;

Факультет з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції;

Факультет з підготовки фахівців права, управління та економічної безпеки;

- Вже переїхали до Кропивницького 300 курсантів та 150 науковців. Процес перебазування триває, - повідомив Сергій Вітвіцький. – Набір на новий навчальний рік ми теж не плануємо скорочувати, очікуємо 300 першокурсників.

Ректор висловив надію,  що до Кропивницького прийде навчатися молодь  з усіх регіонів, адже університет тепер розташований  у центрі України.

- Ми раді прийняти ваш  педагогічний і курсантський колектив в нашому місті, - запевнив ректора Олександр Мосін. – Місто підставить плече, щоб ви змогли зручно облаштуватися у нас і вам працювалося комфортно.

У свою чергу, депутатка міської ради, голова профільної постійної депутатської комісії Наталія Чередниченко висловила сподівання, що педагоги університету зможуть долучитися до освітнього процесу, зокрема в Науковому ліцеї, який вона очолює. А кропивницькі учні, які пов’язують власне професійне майбутнє із правом,  отримають грунтовнішні знання.

Усі новини