Кропивницький до роботи в осінньо – зимовий період готовий.

Понеділок, 2 жовтня 2017 15:54

Сьогодні, 02 жовтня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович взяв участь в селекторній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

На нараді обговорювали готовність регіонів до опалювального сезону 2017-2018 років. У Кропивницькому, станом на 29 вересня до опалювального сезону були готові практично усі заклади соціальної сфери.

- Підготовлені 40 із запланованих 42 шкіл. Акти готовності не отримали ЗОШ № 4 та № 16. В цих закладах завершуються ремонтні роботи. Готові прийняти тепло всі 37 дошкільних навчальних закладів і 3 заклади позашкільної освіти. Належним чином підготувалися до зими також усі 14 міських закладів охорони здоров’я.

Отримали паспорти та акти готовності до опалювального сезону 2017/2018 року і всі житлові будинки комунальної власності Кропивницького. Спеціалісти житлово-комунальних підприємств завершують роботи з обстеження димових та вентиляційних каналів, їх оголовків та герметизації інженерних вводів, вживають необхідні заходи щодо приведення їх у належний технічний стан.

Проте занепокоєння сьогодні викликає стан розрахунків підприємств паливно – енергетичного комплексу міста за спожитий газ. Так, станом на 29.09. 2017 року загальна заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" складає майже 354 мільйони гривень. З них ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" боргує понад 161 мільйон гривень, КП "Теплоенергетик" – понад 192 мільйони гривень.

Тож міський голова, у спілкуванні з Геннадієм Зубком висловив сподівання на те, що ці борги, як і борги населення можна буде реструктуризувати.

Усі новини