Кропивницькі скелелази успішно виступили на чемпіонаті України в Одесі

Понеділок, 26 березня 2018 15:13

Упродовж чотирьох днів, із 22 по 25 березня в Одесі тривав чемпіонат України зі скелелазіння серед чоловіків та жінок за програми швидкість і складність.

У змаганнях взяли участь 164 найсильніших спортсмени із десяти регіонів України. Кропивницький представляли 8 учнів КДЮСШ № 1 Міської ради міста Кропивницького, обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, обласного альпіністського центру федерації альпінізму і скелелазіння України та ФСТ «Динамо».

Срібною призеркою в лазінні на складність стала кропивничанка Євгенія Чернявська, яка виконала норматив майстра спорту України. Серед чоловіків у цій категорії до залікової дванадцяти потрапив Сергій Побережець. У командному заліку на складність Кіровоградська область серед регіонів посіла 5 місце.

В лазінні на швидкість змагання проводились на стіні висотою 15 метрів з від’ємним нахилом 5 градусів (в Україні такий стенд в приміщені об лаштований тільки в Одесі). Кропивничанин Ярослав Ткач зайняв 4 місце, продемонструвавши свій кращий результат 6,91 секунди. В командному заліку на швидкість Кіровоградська область серед регіонів посіла 4 місце.

Усі новини