Кропивницька міська рада готується до чергового сесійного засідання: працюють постійні депутатські комісії

Понеділок, 19 лютого 2024 17:32

У Кропивницькій міській раді триває підготовка до чергового сесійного засідання. Сьогодні, 19 лютого, працювали одразу три постійні депутатські комісії. Продовжила роботу комісія з питань екології, земельних відносин та комунальної власності під головуванням депутатки міської ради Валентини Яремчук, низку питань розглянули також комісія з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва під головуванням депутата Артема Стрижакова та комісія з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики під головуванням депутатки Анни Зарічної.

Окрім галузевих питань, усі три комісії розглянули і деякі спільні, зокрема це звіт щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Кропивницького на 2021 рік та основних напрямів розвитку на 2022 і 2023 роки та проєкти рішень: «Про затвердження Програми економічного та соціального розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2024-2026 роки (Програми відновлення)» та «Про розробку Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року». Інформувала по цих питаннях членів комісій директорка департаменту з питань економічного розвитку міської ради Ніна Рахуба.

Щодо виконання програми економічного і соціального розвитку, Ніна Рахуба відзначила  збільшення податкових надходжень за 2023 рік, що вдалося досягти завдяки реалізації державних програм “єРобота” та з працевлаштування ВПО. І якщо  на початку воєнного стану було призупинено діяльність бізнесу, то з 2023 року кількість субʼєктів підприємницької діяльності в місті збільшилася. Свою роль відіграв у цьому процесі і Центр підтримки підприємництва, який вчить охочих писати грантові заявки саме з розвитку бізнесу. Поряд з позитивними досягненнями, зазначила Ніна Рахуба також суттєве падіння експортного потенціалу, зокрема, у сфері машинобудування.

Вимогою часу є розробка Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року — відтак, проєкт рішення по Стратегії винесено на розгляд депутатських комісій.

Надала інформацію Ніна Рахуба і про засади Програми економічного та соціального розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2024-2026 роки під умовною назвою “Програма відновлення”, бо ж документ грунтується на таких напрямках:  відновлення території громади після пошкоджень від уламків дронів та ракет, відновлення потенціалу громади по експорту зокрема, відновлення людського капіталу тощо.

Комісія з питань екології, земельних відносин та комунальної власності продовжила роботу і розглянула решту питань, що стосувалися регулювання земельних відносин, так як і комісія з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва, комісія з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики  — власні профільні питання.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28