Кропивничани почуватимуться безпечніше: у ще одному мікрорайоні міста відкрився офіс поліцейського громади

Четвер, 14 вересня 2023 18:04

На селищі Гірничому в обласному центрі в рамках реалізації програми "Безпечне місто" почала працювати станція поліцейського офіцера громади. Офіс поліцейського громади сьогодні, 14 вересня, урочисто відкрили начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, заступник міського голови Олександр Мосін, заступник начальника ГУ Нацполіції в Кіровоградській області Олександр Сагаль.

Це вже друга станція поліцейського громади, яку відкрили у Кропивницькому. Перша з’явилася у 2021 році у селищі Нове.

- Поліцейська станція важлива для попередження правопорушень і забезпечення правопорядку. Ми і надалі продовжуватимемо співпрацю з Національною поліцією, бо маємо спільне завдання — забезпечувати громадський порядок, щоб не порушувалися права кропивничан. У подальшому наповнюватимемо цей проєкт змістом і кадрами, - наголосив начальник ОВА Андрій Райкович і побажав правоохоронцям успіху у забезпеченні правопорядку у мікрорайоні.

Привітав правоохоронців та жителів селища Гірничого з відкриттям офісу поліцейського громади заступник міського голови Олександр Мосін.

- Напередодні Дня міста ми відкриваємо ще одну станцію поліцейського громади. Уже кілька років у Кропивницькому діє програма "Безпечне місто", уклали три меморандуми про співпрацю та партнерство міської влади з Національною поліцією щодо реалізації проєкту "Поліцейський офіцер громади". Спільно з поліцією створили належні умови для служби і відпочинку поліцейських громади у другій поліцейській станції, що розташувалася на селищі Гірничому. За кошти міського бюджету для оперативної роботи офіцера громади відремонтували приміщення станції і придбали автомобіль спеціалізованого призначення, - наголосив заступник міського голови Олександр Мосін і вручив ключі від автомобіля офіцеру громади Максиму Варнязі.

На Кіровоградщині вже 49 громад підписали меморандуми з Нацполіцією, а на селищі Гірничому відкрили вже 39 поліцейську станцію, відзначив заступник начальника ГУ Нацполіції в Кіровоградській області Олександр Сагаль і подякував міській владі Кропивницького за плідну співпрацю.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28