Кропивничан закликають підтримати всесвітню кампанію Година Землі 2018

Вівторок, 20 березня 2018 14:51

Година Землі -  глобальна щорічна міжнародна акція, організована Всесвітнім фондом дикої природи (WWF) в Австралії у 2007 році, яка проводиться щорічно в одну з останніх субот березня. Цього дня в призначений час люди в різних країнах світу на одну годину відключають світло та інші електроприлади.

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.  Варто відзначити, що «Година Землі» — це, перш за все, символічна акція дбайливого ставлення до природи, заклик до рішучих заходів зі збереження клімату нашої планети і турботи про її обмежені ресурси.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цього року кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії с природою. Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії.

Шановні кропивничани! Закликаємо вас підтримати ініціативу проведення всесвітньої кампанії: вимкнути 24 березня на одну годину світло та прилади в домівках та на робочих місцях.

Це своєрідний заклик почати діяти, взяти на себе соціальну відповідальність та зобов’язання піклуватися про природу щодня і долучитись до спільної праці задля стійкого майбутнього людства.

 

Сектор екології та природоохоронної діяльності УЗВ та ОНПС МРМК

Галина Негода

Фото: https://24tv.ua

Усі новини