Кропивничан закликають дотримуватися правил режиму воєнного стану під час відзначення Великодніх свят

Середа, 12 квітня 2023 15:26

Наближається одне з найбільших релігійних свят — Світле Христове Воскресіння. 

Враховуючи воєнний стан, відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кропивницької міської ради рекомендує на Великдень уникати великих скупчень людей та радить не ігнорувати сигналів «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА», щоб не наразити себе на небезпеку.

Почувши сигнал «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА», необхідно:

- зберігати спокій і не панікувати;

- пройти у найпростіше укриття (визначене пристосоване підвальне приміщення), що знаходиться в храмі, а у разі  відсутності такого скористатися захисною спорудою (сховищем, підвальним приміщенням), яка  розташована неподалік;

- бути уважними один до одного, допомагати за необхідністю усім, хто цього потребує, при переході до  найпростішого укриття або сховища.

Крім того спеціалісти закликають бути обережними та дотримуватися правил пожежної та мінної безпеки, а саме:

- не забувати про правила поводження з вогнем;

- не залишати легкозаймисті речі поряд з кошиками, де горять свічки.

У разі виявлення ознак пожежі негайно повідомити про це за телефоном 101.

Крім того нагадуємо, що в Україні запроваджено режим  комендантської години. В ніч з 15 на 16 квітня 2023 року на території Кропивницького комендантська година діятиме із 24ºº до 04ºº години ранку. У цей час категорично забороняється перебувати на вулицях  міста та в інших громадських місцях.

У міській раді містян просять з розумінням поставитися до обмежень воєнного часу, адже йдеться про безпеку громадян. У той же час, влада звертає увагу  керівників релігійних організацій на не допущення масових скупчень прихожан на територіях храмів під час святкування Великодня. Для зручності містян, рух комунального громадського транспорту 16 квітня розпочнеться із 05.00.

Віримо, що настане невдовзі той світлий день, коли славні українські Збройні Сили визволять від ворога нашу рідну землю і усі дзвони сповістять про велику Перемогу України.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13