Кропивничан турбують земельні, житлові питання та комунальні проблеми

П'ятниця, 6 січня 2017 00:00

Вісім мешканців міста прийшли учора, 5 січня, на прийом міського голови Кропивницького Андрія Райковича з особистих питань. Люди порушували, в основному, земельні, житлові питання, також їх турбували комунальні проблеми.

Зокрема, інвалід першої групи по зору Анатолій Коваленко звернувся до міського голови з проханням розглянути можливість поліпшити його житлово-комунальні умови. Доручення розглянути це питання отримав керівник відділу житла.

Богдан Булат, Ганна Пастух та Дмитро Макаренко звернулися з приводу виділення земельних ділянок. Андрій Павлович зазначив, що ці питання будуть ретельно вивчені, проекти рішень сесії міської ради будуть підготовлені у відповідності з чинним законодавством.

Володимир Сурнін порушив актуальну для всіх кропивничан - бродячи собаки. Для Володимира Івановича це тим більше болюча тема, що на його онуку напав пес. Андрій Райкович повідомив, що міська влада вживає заходів для зменшення кількості бродячих тварин у місті. Створено відповідний підрозділ при КП "Кіровоград-Універсал 2005", який займається відловом собак. Крім того, долучаються до цієї роботи і громадські організації, які проводять стерилізацію та вакцинацію тварин. Робота в цьому напрямку продовжуватиметься і наступна адреса, за якою виїдуть комунальники, буде саме той район, про який вів мову Володимир Сурнін. Разом із тим, і сам заявник, і міський голова звернули увагу на те, що деякі кропивничани сами посилюють цю проблему, тримаючи іх по кілька десятків у квартирах, підгодовуючи безпритульних тварин, таким чином сприяючи їх розмноженню.

Ауріка Кісельова порушила проблему про небезпечний стан будинку на вулиці В’ячеслава Чорновола, головне управління житлово-комунального господарства отримало доручення негайно його обстежити.

А Леонід Бобров звернув увагу на те, що у ЖЕО відсутні договори на надання комунальних послуг з власниками нежитлових приміщень та наголосив на необхідності посилення контролю за організацією обслуговування населення житлово-комунальними підприємствами. Управлінню комунальної власності спільно с ЖЕО міста доручено продовжити роботу з перевірки орендарів та власників нежтилових будинків напредмет наявності договорів та дольової участі в утриманні будинків та прибудинкових територій.

Усі новини