Країна ерудиції: юних кропивничан запрошують провести літо з бібліотекою

Понеділок, 5 червня 2023 14:50

Оновлену програму літнього відпочинку "Будь на часі з бібліотекою" юним кропивничанам пропонує універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського. Програма налічує 60 різноманітних заходів для дітей різного віку.

Серед них - майже двадцять майстер-класів, що сприяють розвитку уяви, творчої фантазії та дрібної моторики. Науково доведено, що від розвитку дрібної моторики залежать розвиток інтелекту, мовлення, уваги, уяви та пам'яті. Тож бібліотека пропонує дітям майстер-класи з різних технік образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, паперопластики та квілінгу: "Тваринка-веселинка", "Чудасії-Мармусії", "Академія пана Клякси", "Веселі акварелі", "Створюємо натюрморт", "Колаж побажань", "Квітковий дивограй" тощо.

Діти різного віку із задоволенням візьмуть участь у різноманітних спортивно-інтелектуальних змаганнях, як-то екоквести "Пригоди в школі Природи" та "Вода - стихія та надія", інтелектуально-розважальних іграх "Краєзнавчі цікавинки", "Секрети людського тіла", "Альтернативні джерела енергії", "А що в аптечці?", "Школа шпигунів", "Як працюють детективи. Чому за відбитками пальців можна визначити особу?".

Інтернет-центр бібліотеки влаштує дітям чудові віртуальні екскурсії в Музей коштовностей України, стародавнє  місто Острог, на легендарний козацький острів Хортиця, а ще в Діснейленд, Музей сучасного мистецтва у Парижі та один із туристичних центрів Індії – рожеве місто Джайпур.

Діти зможуть познайомитися з бібліотекою і величезним книжковим фондом, що зберігається в ній. Особливе захоплення викличуть рідкісні та цінні видання. "Мовна майстерня" запрошує на тренінги англійської з використання інтерактивної дошки. На дітей чекають настільні та рухливі ігри, пазли, вікторини, голосні читання, презентації, мультфільми і ще багато цікавого, корисного та яскравого.

Чекаємо усіх в бібліотеці Чижевського за адресою: Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, 24.

Усі новини