Кошторис заходів з підготовки міського господарства Кропивницького до роботи в осінньо-зимовий період складає 128 мільйонів гривень

Вівторок, 13 червня 2023 17:28

Підготовка міського господарства Кропивницького до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років здійснюється з урахуванням розробленої нової схеми теплопостачання обласного центру. На цьому наголосив начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко під час затвердження виконавчим комітетом міської ради заходів з підготовки до нового опалювального сезону на своєму засіданні сьогодні, 13 червня.

Відповідно до прийнятого рішення, адміністрації КП «Теплоенергетик» - головного теплогенеруючого підприємства Кропивницького,  доручено  забезпечити впровадження заходів відповідно до схеми теплопостачання міста, спрямованих на зменшення обсягів споживання природного газу.

У той же час, керівники підприємств, установ, закладів та організацій несуть персональну відповідальність за виконання необхідних заходів з підготовки теплових господарств та систем теплопостачання до осінньо-зимового періоду 2023/2024 року.

На керівників підприємств, установ та організацій, які забезпечують сталу роботу систем життєзабезпечення міста покладено також зобов’язання  до 01 вересня 2023 року розробити і узгодити з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради оперативні плани спільних дій, спрямовані на локалізацію та ліквідацію можливих наслідків аварій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення усіх форм власності, забезпечити готовність комунальних аварійно-рятувальних служб до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Серед завдань, які стоять перед керівництвом КП «Теплоенергетик»  - погасити до 01 жовтня 2023 року заборгованість за спожитий природний газ, вирішити питання укладання договорів на постачання і транспортування природного газу в наступному опалювальному сезоні та отримання  лімітів на природний газ до початку опалювального сезону.

Про готовність галузей  до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року керівники головного управління житлово-комунального господарства, управлінь охорони здоров’я, капітального будівництва, освіти, молоді та спорту, культури і туризму міської ради мають прозвітувати у вересні 2023 року.

У зв'язку з проведенням гідравлічних випробувань магістральних і внутрішньобудинкових теплових мереж та заповненням їх водою, видача дозволів та влаштування індивідуальних систем опалення багатоповерхових житлових будинків буде припинено із 01 жовтня 2023 року.

Прийнятим рішенням виконавчі органи Кропивницької міської ради, комунальні підприємства, установи та організації, підпорядковані міській раді зобов’язані  забезпечити в термін до 25 вересня 2023 року підготовку об’єктів житлово-комунального, соціально-культурного та побутового призначення, теплових господарств, систем теплопостачання споживачів та електро-, водо- газопостачання, водовідведення для безперебійної роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року відповідно до чинних Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду.

Загальний кошторис заходів з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року складає 128,44 мільйона гривень, з яких:

- по КП «Теплоенергетик»: 57, 135 млн. грн.;
- по закладах освіти: 6, 67 млн. грн.;
- по закладах охорони здоров’я: 0,218 млн. грн;
- по галузі культури і туризму: 0,312 млн. грн;
- по Ритуальній службі: 0, 046 млн. грн;
- по КП «Міськсвітло»: 9, 608 млн. грн;
- по КП «Благоустрій»: 0, 250 млн. грн;
- по дорожньо–мостовому господарству: 22, 402 млн. грн;
- по галузі молоді та спорту 0,488 млн. грн;
- по житловому фонду: 31, 314 млн. грн

 

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01