Корисні сніданки: "Діти-кухарі" у Кропивницькому - за здорове та смачне харчування!
Тенденції здорового харчування впевнено набувають прихильників як серед дорослих, так і серед дітей. За підтримки управління освіти Кропивницької міської ради працівники комунальної установи ІРЦ №3 в рамках проєкту "Діти-кухарі" вчать юних учасників готувати не лише смаколики, а й корисні сніданки.
Найпоширеніший такий сніданок - це вівсянка. Її не дуже люблять діти, а от коли вона запечена з горішками, яблуками - тоді вже інша справа!
Під час нової зустрічі маленькі кухарики вчились готувати смачну гранолу під керівництвом педагогів. Діти самостійно нарізали яблука, відважували потрібну кількість крупи, розтоплювали мед та масло, додавали корицю й ванілін, а потім перемішували все.
Коли гранола готувалась, на кухні розповсюджувався неймовірний аромат, який змушував дітей фантазувати як краще спожити такий корисний продукт, щоб підтримувати своє здоров'я та отримати заряд енергії на цілий день.
Учасники опанували навички приготування здорового харчування та поділились ідеями як їсти гранолу.