Коридорами влади — на екскурсію до Кропивницької міської ради завітали студенти-політологи

Субота, 23 жовтня 2021 11:45

Для студентів-першокурсників факультету історії, бізнес-освіти та права  Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка  екскурсія в Кропивницькій міській раді стала чудовою нагодою ознайомитися із принципами місцевого самоврядування з середини.

Екскурсію для майбутніх політологів провів особисто секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка разом із керуючою справами виконавчого комітету Світланою Балакірєвою.

Студенти побували у кабінеті секретаря міської ради, оглянули стенд пам'яті  загиблих учасників АТО, та найбільше зацікавлення у них викликала сесійна зала, де вони мали нагоду спробувати себе у ролі депутатів — виступити за трибуною і ознайомитися із електронною системою голосування.

Приєдналася до екскурсії і депутатка міської ради Катерина Шамардіна, вона разом із Олегом Колюкою розвіяла поширений міф серед молоді та й не тільки, що депутати місцевих рад, як і народні депутати, отримують заробітну плату — насправді це не так - депутати місцевих рад ідуть працювати на громаду  строком на 5 років і не отримують за це жодної гривні. Загалом Олег Колюка надав настільки вичерпну інформацію про роботу міської ради і депутатського корпусу, що додаткових питань у студентів не виникало.

Завершилася екскурсія спільним фото на згадку. 

Усі новини