Концерт «Музи – Генії – Європа» в музеї Осмьоркіна у Кропивницькому

Понеділок, 26 березня 2018 14:06

Вже традиційними стали концерти учнів та викладачів музичної школи №1 ім. Г.Г.Нейгауза в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна в Кропивницькому. І це невипадково, адже і школа, і музей розташовуються в будівлях, які є пам’ятками архітектури кінця ХІХ століття, зведеними за проектами талановитого зодчого Якова Васильовича Паученка, напередодні дня народження якого власне й відбувся концерт «Музи – Генії – Європа».

Це музичне дійство і справді було особливим. Його автори викладачі фортепіанного відділу школи Олена Надутенко та Жанна Колоскова, розробивши програму з ведучими концерту Музою та Художником, влаштували справжню музичну подорож країнами Європи - Норвегія, Польща, Німеччина, Австрія, Італія, Угорщина, Румунія, Іспанія і звичайно Україна - яку прекрасно ілюстрував надзвичайно вдало підібраний відеоряд репродукцій картин найвідоміших художників, що є символами цих держав.

«Юнацький етюд» Ференца Ліста, «Ялина» Яна Сібеліуса, увертюра з опери «Севільський цирульник» Джоаккіно Антоніо Россіні, «В Карпатах» Юлія Мейтуса, а також твори Йоганна Себастьяна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта, Едварда Гріга та Сергія Борткевича з захопленням виконували юні піаністи. А один із учнів школи Нікіта Саїтов, який за сценарієм грав роль Графа Дракули із Трансільванії, презентував навіть власну композицію. Окрасою концерту став вокальний виступ викладача школи Тетяни Кондратенко.

Чудовим доповненням заходу була виставка малюнків учнів дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркіна, на яких зображено і Ейфелеву вежу в Парижі, і гондольєра у Венеції, і художника на пленері в Греції, і старовинні вулички Праги, і красиві архітектурні споруди нашого міста Кропивницького, які, до речі, нічим не поступаються європейським пам’яткам. 

Вражені почутим і побаченим, присутні ще довго вітали юних митців аплодисментами. А директори шкіл музичної №1 ім. Г.Г.Нейгауза Євгенія Малявкіна та художньої ім. О.О.Осмьоркіна Ганна Тимофієнко, подякувавши всім учасникам заходу – і учням, і їх викладачам – за підготовку концерту та виставки, також зазначили, що влаштування таких спільних мистецьких заходів є гарною ідеєю, адже вони не лише виховують високі естетичні смаки у дитячої аудиторії, а й сприяють розширенню кругозору учнів музичних і художніх шкіл, взаємному зацікавленню музичним та образотворчим мистецтвом, успішній реалізації їх творчих здібностей.  

 

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини