«Класик-фест» - найромантичніша мистецька подія святкової програми Дня міста у Кропивницькому

Неділя, 22 вересня 2019 16:55

Концертна програма «Класик-фест» на Театральній площі Кропивницького до 265-річчя від заснування обласного центру стала найромантичнішою подією святкування Дня міста.

Кропивничани і гості міста з перших хвилин концерту поринути у неповторний світ музичного мистецтва, який майстерно створили  для них як відомі у Кропивницькому колективи, так і ті, хто починає свій нелегкий творчий шлях, але подає великі надії.

Тож глядачі не шкодували аплодисментів, вітаючи на сцені викладачів – професіоналів і юних виконавців  мистецьких шкіл міста. Хочеться назвати усіх, хто подарував рідному місту на день його народження разом зі своєю майстерністю і часточку свого серця. Святкову програму відкрив камерний ансамбль «Натхнення» музичної школи №3 під орудою Галини Єднак, Наталі Коротєєввої з концертмейстером Валерією Степичевою. Надзвичайно складний і один найбільш відомих творів Сергія Рахманінова «ПРЕЛЮДІЯ ор.3 №2 (cis-moll)» презентувала викладач Музичної школи №1 ім.Г.Г.Нейгауза Ольга Терещенко.

 

Окрилено співали на сцені чарівні Вероніка Габелко та Валерія Кривенко – учасники вокального дуету «VIVA» - фіналісти Всеукраїнського конкурсу «Яскраві діти України». Коли линула їхня мелодія, можна було відчути, як тріпоче дівоча душа, вириваючись з глибини і зливаючись в одне ціле з яскравим, швидкоплинним, мінливим світом чарівних звуків.

Запальну «Хабанеру» Жоржа Бізе презентували  учні музичної школи №4, піаністи Софія Заблоцька та Антон Щельник.

Естафету у них підхопили тріо викладачів «Експромт» дитячої школи мистецтв у складі прекрасних піаністки Олени Загородньої, скрипальки Наталії Мединської та віолончелістки Лариси Лісниченко і дует юних піаністів музичної школи №2 ім.Ю.С.Мейтуса Олексія Бондаря та Влада Балабася.

Ліричне «Адажіо» Альбіоні у виконанні викладача музичної школи №1 ім.Г.Г.Нейгауза Дениса Чернецького та Віталія Волошенка змінила життєрадісна «Тарантела» від учениці дитячої школи мистецтв Кареліни Крістіна.

Свою хвилину слави отримали камерний ансамбль «Мініатюра» музичної школи №3 під керівництвом Аліни Довгої та учень цієї ж школи Кирило Федосєєв з уривком концерту «Фа-мінор» Баха і «Ходою гномів» Грига.

«Угорським танком» Брамса запалили глядачів камерне тріо «Віола» у складі випускників музичної школи №2 ім.Ю.С.Мейтуса Олександра Кушнарьова, Лідії Чорнобривець та Тимофія Задніпряного під керівництвом Тетяни Павлової. А викладачі дитячої школи мистецтв Володимир та Віталій Волошенки майстерно імпровізували з експресивним «Лібер-танго» П’яцоли.

Свій прем’єрний виступ презентували рідному місту талановиті артисти  новоствореного Муніципального молодіжного хору «Сріблясті голоси» з художнім керівником Наталією Корсуновою-Требіненко. Потужне «Браво!» від кропивничан засвідчило – прем’єра вдалася і родина хорів Кропивницького поповнилася ще одним колективом, виступів якого чекатимуть з нетерпінням.

Як чекали на сцені «Класик-фесту» камерний оркестр «Концертіно» обласної філармонії з його незмінним керівником – заслуженим діячем мистецтв України Наталією Хілобоковою.

Невмируща класика, надбання світової культури: Вівальді, Бізе, Шнітке. Андерсон, Скорик, Моцарт, Россіні, Кальман, Штраус стали справжнім подарунком місту до його дня народження, змусили не одного свого слухача замислитися над життям, потривожили йому серце і душу своєю величчю та неповторністю.

Родзинкою фестивалю стала зустріч шанувальників музики у Кропивницькому з відомим українським  композитором. викладачем Одеської національної академії України ім. А. Нежданової Олегом Польовим.

Його ім`я безпосередньо пов`язане з Кропивницьким, який є для нього рідним містом. Олег Польовий часто приїздить сюди, щоб поспілкуватися із земляками на теми мистецтва музики, поділитися своїм оригінальним досвідом роботи з дітьми, провести майстер-класи.

І у день народження рідного міста композитор разом зі своїми ученицями - лауреатами міжнародних та всеукраїнських конкурсів магістранткою Аріною Доровських та викладачем кафедри спеціального фортепіано Одеської національної музичної академії Юлією Руснак подарували  свою творчість всім поціновувачам музичного мистецтва Кропивницького.

А яскравим фіналом «Класик-фесту» став виступ  одного з найкращих музичних колективів обласного центру - міського професійного духового оркестру. Коли грає кропивницький оркестр, серця музикантів і слухачів завжди починають битися в унісон. Бо кожний інструмент в  оркестрі має неповторне звучання і разом вони дарують  насправді живу музику, яка захоплює в полон, несе потужну енергетику, зачаровує, надихає, живить надією та врешті-решт дарує людям справжню радість! Низький уклін від кропивничан всьому колективу разом із солістами Юлією Підлубною, Анастасією та Олександром Безаями і головним диригентом оркестру – Богданом Максименком.

Кропивничани довго не відпускали зі сцени своїх улюблених виконавців. А по завершенню концерту побажали, щоб фестиваль став традиційним. Тож до побачення «Класик-фест- 2019», до зустрічі «Класик-фест – 2020»!

Усі новини