Кіровоградщина - край хліборобів і воїнів: у Кропивницькому відзначили 85-ту річницю утворення області

Середа, 10 січня 2024 15:06

Урочистості з нагоди 85-ої річниці з дня утворення Кіровоградської області відбулися в обласному музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького у вузькому колі, сьогодні, 10 січня. Тут зібралися старійшини краю, волонтери і воїни, аграрії та промисловці, представники різних трудових колективів, ті, кому подякувати і кого відзначити обласна влада мала на меті першочергово.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

- 85 років від дня заснування Кіровоградської області. Хто б міг подумати, що поважну дату зустрічатимемо в умовах великої війни. Два роки наше гасло: «Кіровоградщина – край хліборобів і воїнів»! І в ньому – характер, позиція, воля майже мільйона жителів, - наголосив він. 

Андрій Райкович підкреслив, що Кіровоградщина  серед областей, які мобілізували на фронт найбільше воїнів, серед лідерів наш край і по збору зернових, виконує регіон і потужну гуманітарну функцію — прихисток для вимушених переселенців та гуманітарні вантажі в інші області. А зараз постають іще нові завдання з будівництва захисних форпостів  та з відбудови деокупованих територій.

- І ті, хто на фронті віддавав своє життя за Україну, і ті, хто жнивував за кермом комбайна за себе і за сусіда, який пішов танкістом, і ті, хто день і ніч оперують поранених, волонтерять, приганяють такий необхідний транспорт для мобільних вогневих груп, і ті, хто навчають діток в укриттях під гул сирен, і ті, хто співають і збирають кошти, щоб купити дрони для наших бійців, і ті, хто зберегли робочі місця, колективи, втримали економіку - всі ви - Кіровоградщина сьогодні! Стійка і незламна! - так дякував присутнім і усім жителям області начальник ОВА.

- Я вірю, що ми пройдемо цей тяжкий, тернистий шлях до Перемоги. І свої наступні ювілеї наша область, з оновленою назвою, відзначатиме у вільній, мирній Україні, - підсумував він.

Андрій Райкович разом із головою обласної ради Юрієм Дроздом вручили обласні відзнаки поважним гостям цього зібрання.

До привітань приєдналися і заступник міського голови  Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка.

Усі новини